6 Manieren die je kunnen helpen met het vinden van zelfliefde

Van jezelf leren houden doe je met deze tips.

Echt gelukkig zijn kan niet als je niet van jezelf houdt. Hoe goed alles in je leven ook gaat, als je niet van jezelf houdt zul je je nooit goed genoeg voelen. Dus om die twijfel, zelfhaat en onderschatting te lijf te gaan, hebben we een paar tips die je kunnen helpen om meer van jezelf te leren houden.

1. Stop met het streven naar perfectie

Perfectie bestaat niet, hetzelfde geldt voor een 'perfect' lichaam, leven of IQ. Hoewel je op social media veel beelden waarneemt die je anders doen laten denken, bedenk dat je nooit het hele verhaal achter die beelden weet. Niemand is perfect, jij ook niet. En dat is goed nieuws, want je bent perfect in je onvolmaaktheid. Wees daar trots op.

Lees ook: Dit is waarom fysiek contact belangrijk is

2. Onrealistische ‘normen’

Wist je dat het in de menselijke aard zit om altijd meer te willen? Dus zelfs als je een onrealistische 'norm' behaalt, zul je op den duur weer ongelukkig zijn omdat je meer wilt. Vergelijk jezelf of je leven dus niet met onrealistische normen, dit leidt namelijk alleen maar tot zelfhaat.

3. Leef in het moment

Neem even de tijd om eens goed naar jezelf te kijken. Kijk waar je vandaan moest komen om te bereiken waar je nu bent. Je leeft, ademt en functioneert. Dat is al veel luxe wat we vaak voor lief nemen.

4. Dagelijkse dankbaarheid

Dit schijnt de sleutel tot geluk te zijn. Probeer elke dag even stil te staan om na te denken aan alle dingen waar je dankbaar voor bent. Denk aan je lichaam, je leven, je vrienden, je stad of iets kleiners zoals die ene glimlach van de buschauffeur.

5. Je kunt niet alles onder controle hebben

Omarm het feit dat je niet alles in de hand kunt hebben. Wat je wel in de hand hebt? Dat zijn de dingen die alleen jij kunt controleren, zoals je gedrag en reactie. Begrijp dat je anderen mensen, hun keuzes en gedrag niet kunt beheersen. Net zoals je het weer van vandaag niet kunt beheersen.

6. Wees lief voor jezelf

Er is niets egoïstisch aan het feit dat je jezelf altijd op de eerste plek moet zetten. Luister naar je lichaam en naar jezelf, want als je dit niet doet, dan gaat dat vaak ten koste van jouw geluk. Zorg dus goed voor jezelf en laat je door niemand tegenhouden.

Bron: Lifehack | Beeld: Roberto Nickson

Laatste nieuws