Modeshows uitgesteld vanwege het coronavirus

Chanel en Prada stellen hun shows uit.

Lees ook

Modehuizen Chanel en Prada stellen de Métiers d'Art-presentatie in Peking en resort 2021 show in Japan uit vanwege het coronavirus. Dit meldt de Nederlandse Vogue.

Voorzorg

Uit voorzorg gaat de show van Prada – die dit jaar in Japan gehouden zou worden – niet door, dit meldt een woordvoeder aan WWD. De show van Chanel in Peking, wat een replica van de show in Parijs van afgelopen december zou zijn, wordt ook uitgesteld. 'We willen zo verantwoordelijk en respectvol mogelijk met de situatie omgaan. We betuigen ons oprechte medeleven aan alle mensen en gebieden die door het virus zijn getroffen', aldus de woordvoerder.

Lees ook: Zien: Miley Cyrus op de catwalk voor Marc Jacobs

Zichtbaar

Het coronavirus – waar het dodental inmiddels is opgelopen tot bijna 2000 – houdt de hele wereld bezig. Dit is de fashion scene ook niet ontgaan. Modebedrijven doneren geld aan verschillende instanties om de gevolgen van de uitbraak te beperken. De fashion weeks mogen dan wel volop aan de gang zijn, de straten zien er dit jaar anders uit. Geen statement tas, maar een gezichtsmasker staat centraal.

Bron: Vogue | Beeld: Jason Lloyd-Evans, BSR

Laatste nieuws

Zie ook