Dit alcoholische drankje blijkt wondermiddel voor je huid

En zo gebruik je het.

Lees ook

Het liefst zouden we elke dag een rood wijntje achterover slaan, maar overmatig drinken gaat ten kosten van onze huid. Je krijgt last van rimpels, vergrote poriën en rode vlekken. Toch is er één manier waarop wijn in ons voordeel kan werken: als gezichtsmasker doet het drankje wonderen!

Wondermiddel

Rode wijn blijkt een ontzettend effectief ingrediënt te zijn voor de huid. De drank bevat anti-aging en ontstekingsremmende eigenschappen, die zowel op korte als op lange termijn een positief effect hebben. Een wijnmasker kan zelfs huidziekten als rosacea en acne verhelpen. Dat is nog niet alles: dermatoloog dr. Lilly Talakoub vertelt dat het zuur van de druiven dode huidcellen verwijdert om zo verkleuring, droogheid en vlekjes te verhelpen.

Lees ook: Waarom je beter geen bodylotion na het douchen kunt gebruiken

Zo maak je het masker

Dus in plaats van in je glas, schenk je een rode wijn in een kom om er een masker van te maken. Je kunt het best een niet al te oude wijn gebruiken. Je wilt namelijk zo min mogelijk gist in het masker hebben. Meng de wijn vervolgens met wat Griekse yoghurt, dr. Talakoud legt uit dat dit de zuurgraad van de wijn in balans brengt. Laat het masker zo’n tien minuten intrekken en spoel het met lauw water af. Het overgebleven goedje kun je drie dagen bewaren in de koelkast.

Bron: Bustle | Beeld: Jason Lloyd-Evans

Laatste nieuws

Zie ook