Aha! Dit is hoevaak je je beddengoed en handdoeken moet wassen

Vaker dan je denkt.

Lees ook

Het is makkelijk om je wasstapel te negeren. Vooral als je eindelijk even tijd voor jezelf hebt, heb je vaak geen zin om ook nog de was te moeten doen. Hoewel je waarschijnlijk verschillende wasjes opspaart (wit, gekleurd en zwart), doe je dit wellicht ook met je beddengoed en handdoeken. Maar hoevaak moet je je linnengoed nou écht wassen?

Handdoeken

Was je handdoeken om de paar dagen. Net zoals jij regelmatig doucht, moeten je handdoeken regelmatig gewassen worden. Probeer je handdoeken om de drie tot vier dagen te wassen, maar als je de wasdag wilt verlengen, kun je het natuurlijk ook afwisselen met meerdere handdoeken. Was ze daarna, het liefst op 60°C of hoger, tegelijkertijd. Tip: kijk altijd wel even op het waslabel voordat je ze in de wasmachine gooit.

Lees ook: De reden dat de houdbaarheidsdatum van chips altijd zaterdag is

Beddengoed

Wist je dat je ongeveer een derde van je leven in bed doorbrengt? Hoewel je lakens niet als kleding draagt, moet je ze wél wekelijks wassen. Nacht na nacht stapelen ziektekiemen, zweet en huidcellen zich namelijk op. Kussenslopen zouden nog vaker verwisseld moeten worden, in verband met de oliën van je gezicht en haar die zich dagelijks opstapelen. Was je beddengoed dus minstens om de week, het liefst op 60°C of hoger om mijten te doden.

Bron: Glamour UK, Good Housekeeping | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook