Deze 10 activiteiten wil je doen als je alleen reist

Tijd om je helemaal op jezelf te focussen.

Alleen reizen is een van de meest bevrijdende en verrijkende ervaringen die een persoon kan hebben. Solo reizen is zeker de moeite waard. Blijf lezen als je wilt weten welke 10 leuke dingen je in je eentje op vakantie kunt doen.

1. Verdwijn in een nieuwe stad

Gooi de kaart weg, berg je telefoon op en dwaal af. Wees je wel altijd bewust van je omgeving als je alleen bent. Vaak staan de mooiste delen van een stad niet in je reisgids.

Lees ook: Aha! Dit is hoevaak je je beddengoed en handdoeken moet wassen

2. Een boek lezen in een café

Er is niks fijner dan een nieuw boek, een vers gezet kopje koffie en een vrije middag om van beide te genieten.

3. Probeer yoga

Het perfecte tegengif voor een lange vlucht of een verkrampte busreis is een yogales om je stijve ledematen uit te rekken. Zoek een lokale yogales om even tot rust te komen.

4. Bezoek een museum

Neem een audiogids mee en verken op een ontspannen manier een museum. Leer in je eigen tijd iets nieuws over het land dat je bezoekt.

5. Ga op groepsexcursie

Groepsexcursies kunnen sommige uitstapjes goedkoper maken, en het is ook een uitstekende manier om medereizigers te ontmoeten.

6. Houd een dagboek bij

Documenteer je reis in een notitieboekje. Het is een bevredigende oefening en het kan dienen als een mooie herinnering aan je reis voor de komende jaren.

7. Ansichtkaarten schrijven

Houd op de ouderwetse manier contact met familie en vrienden door ansichtkaarten van je reis te sturen.

8. Ga hiken

Wandelen is een ideale manier om wat frisse lucht en beweging te krijgen terwijl je een nieuw deel van de bestemming ziet die je bezoekt. Haal een wandelgids op bij een plaatselijke herberg of bij een toeristisch informatiecentrum.

9. Echt ontspannen

Je hebt niemand die op je rekent, dus maak van ontspanning een prioriteit en laat je er echt in verzinken.

10. Vrijwilligerswerk

Alleen reizen is een ideaal moment om iets terug te geven aan het land dat je bezoekt. Overweeg om een dag of week vrijwilligerswerk te doen bij een lokale liefdadigheidsinstelling of organisatie. Je ontmoet de lokale bevolking en dompelt je onder in de cultuur.

Bron: Popsugar UK | Beeld: Maximilien T’Scharner

Laatste nieuws