Door deze 5 trucjes wordt je concentratie beter

De grootste bedreiging voor je productiviteit.

Lees ook

De grootste bedreiging voor je productiviteit is misschien wel het gebrek aan concentratie. Je bent snel afgeleid en moet dus je best doen om je aandacht erbij te houden en het beste uit je dag te halen. Deze vijf trucs helpen daarbij: 

1. Tekenen

De meeste mensen zien tekeningetjes maken als een slechte gewoonte en zonde van hun tijd. Uit onderzoek blijkt echter dat het een hulpmiddel kan zijn om beter na te denken én een oefening om je focus te behouden. Het helpt je ontspannen en houdt je productief en creatief. Ideeën komen sneller in je op tijdens het maken van een tekening.

Lees ook: Zo vind je de motivatie om productiever te werken

2. Maak een not-to-do lijst

We kennen allemaal de beroemde to-do-list, maar de not-to-do-list is voor de meesten nog onbekend. Zo'n lijstje helpt je om geen onzinnige dingen te doen. Weg dus met die slechte gewoontes, uitstelgedrag en eindeloos op social media blijven hangen. 

3. Doe eens iets anders


Wanneer je al even aan het werk bent en je concentratie minder wordt, ga dan even iets anders doen. Na een snelle wandeling of een praatje met je collega ben je weer fris om verder te gaan met waar je mee bezig was. 

4. Kauw op kauwgom

Het is bewezen dat kauwen de productiviteit en focus verbetert. Daarnaast geeft het je ook nog eens een frisse adem! 

5. Mediteren

Mediteren heeft het meeste effect op de langere termijn. Mediteren is goed op allerlei vlakken: van het versterken van je immuunsysteem, het verlagen van de bloeddruk en verminderen van het risico op verschillende ziektes tot het dealen met depressies. En ja, het helpt ook om je beter te concentreren. 

Bron: Lifehack | Beeld: Clueless

Laatste nieuws

Zie ook