Deze dingen kun je beter niet met je ouders delen

Je bent en blijft hun kind.

Lees ook

Als het gaat om de relatie tussen jou en je ouders, is het prettig om een open en stabiele relatie te hebben. Een relatie waarin je je veilig voelt, waardoor je over je gevoelens en problemen kunt praten. Maar er zijn bepaalde dingen die je beter niet met je ouders wil bespreken.

1. Je sexleven

Hou wat je doet tussen de lakens voor jezelf. Je ouders hoeven niet te weten hoe, wanneer, waar of met wie je naar bed bent geweest. Hoe nieuwsgierig ze ook mogen zijn, je bent nog steeds hun kind en deze details zijn zeer intiem.

Lees ook: Dit schijnt de beste temperatuur voor je slaapkamer te zijn

2. Leugens die je vroeger hebt verteld

Zelfs de onschuldige leugentjes die je hebt verteld als puber, kunnen het vertrouwen schaden. Als het je gelukt is om tot op dit punt een geheim voor jezelf te houden, waarom zou je het dan nu alsnog delen? Tenzij je natuurlijk een goede reden hebt om te bekennen. Heb je die niet? Neem dan ook geen risico.

3. Wat jij anders qua opvoeding zou doen


Ouderschap is een uitdagende taak en er is geen voorschrift voor hoe je er het beste mee om kunt gaan. Wijs je ouders dus niet op alle fouten die ze hebben gemaakt in jouw opvoeding. Hou dit soort generalisaties voor jezelf en probeer je perspectief te verbreden als het gaat om het opvoeden van je kinderen.

4. Je financiën

Tenzij je in de problemen zit, hoef je je ouders niet echt op de hoogte te houden van je financiën. Ouders kunnen zich veel zorgen maken over de manier waarop je je financiën beheert. Soms doet zo'n zorg meer kwaad dan goed.

5. Je ergert je aan je partner

Ook als je enorm de behoefte hebt om aan je ouders te vertellen waar je je aan ergert, doe het liever niet. Het helpt je misschien te kalmeren, maar je ouders kunnen deze irritaties erg serieus nemen, waardoor er twijfels ontstaan over jullie relatie.

6. Niet opgevolgd advies

Het is onvermijdelijk: ouders geven heel de tijd advies, omdat ze het beste met je voor hebben. Als we ze elke keer vertellen dat we hun advies niet hebben opgevolgd, zullen ze zich niet nuttig voelen. In de meeste gevallen weten ze al wanneer je hun advies niet hebt opgevolgd, dus het heeft geen zin om het er in te wrijven.

Bron: PopSugar UK | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook