Met deze tips kom je snel van je jetlag af 

Zes handige tips & trics.

Lees ook

Hoewel reizen een favoriete bezigheid is van velen, is het hebben van een jetlag vaak iets minder leuk. Het kan je namelijk zo een paar dagen knock-out slaan en dat terwijl je juist de bestemming wil verkennen. Helaas bestaat er geen magische kuur voor, maar er zijn wél een paar tips en trics die van pas kunnen komen.

6 Handige tips

1. Zet je horloge alvast op de tijd van je bestemming
Doe dit nog voordat je vertrekt. Hierdoor zal je niet in de verleiding komen om continu naar de klok te kijken en erachter te komen hoeveel tijdsverschil het met het thuisfront is.

2. Blijf wakker tijdens dagvluchten en slaap tijdens nachtvluchten
Makkelijker gezegd dan gedaan, want het kan nogal verleidelijk zijn om in slaap te dommelen tijdens een lange vlucht. Niets mis mee natuurlijk, maar als je in het ritme wil blijven kun je dit beter niet doen.

3. Blijf genoeg water drinken
Ga vermoeidheid tegen door gehydrateerd te blijven. Vooral tijdens een lange vlucht kan het voorkomen dat je iets minder dan normaal drinkt, waardoor je je aan het einde van de vlucht vaak suf voelt.

Lees ook: Waarom je nooit kauwgom moet kauwen tijdens het vliegen

4. Ga erop uit
Ja, je hotelkamer en dat grote bed zien er heerlijk uit, maar het is best jammer van je dag én ritme als je er meteen induikt. Probeer een wandeling te maken, verken de buurt en vang wat zonnestralen op. Zonlicht helpt je lichaam om wakker te worden en je interne klok aan te passen. Vergeet natuurlijk niet om altijd SPF aan te brengen, voordat je in de zon gaat.

5. Vermijd 'zwaar' voedsel
Vooral tijdens lunchtijd is dit een no go. Dit leidt namelijk snel tot een 'dipje', waardoor je nog vermoeider wordt. Probeer het licht te houden als je je energiepijl ook hoog wil houden.

6. Vermijd koffie en alcohol
Een x aantal koppen koffie, staat niet gelijk aan hetzelfde aantal glazen water. Drink tussendoor genoeg, zodat je gehydrateerd blijft.

Bron: Popsugar | Beeld: Valentine’s Day

Laatste nieuws

Zie ook