Dit waren de highlights van Paris Fashion Week

Van Chanel tot Louis Vuitton.

Lees ook

De modeweken zitten er weer op. Uiteraard werd dit met een knaller afgesloten in Parijs, de modehoofdstad van de wereld. Van Saint Laurent tot Dior, Chanel en Louis Vuitton. Benieuwd naar de highlights? Je ziet het hieronder.

Chanel

De eerste collectie zonder mode icoon Karl Lagerfeld. Het thema 'Freedom' staat centraal volgens Virginie Viard, directeur en ontwerpster van Chanel’s creatieve studio. Het thema vertaalt zich door een collectie van vrouwvriendelijke, comfortabele en no-nonsense glamour items. Viard liet zich inspireren door een foto uit de jaren '80 van Lagerfeld en zijn muze Anna Piaggi.

Lees ook: Trend alert: je haarband draag je tegenwoordig zo

Christian Dior

“When women strike, the world stops.” Sinds Maria Grazia Chiuri de leiding heeft bij Christian Dior, gebruikt ze de catwalk om het feministische verhaal te vertellen. De show was dan ook een sterke women empowerment.

Louis Vuitton

Designer Nicolas Ghesquière combineert verschillende historische modetijdperken en associeert geschiedenis met een hedendaagse vrijheid. Hoe? Door het combineren van verschillende stijlen, vreemde associaties en het aankleden zonder protocol.

LOUIS VUITTON Women Collection Fall-Winter 2016/2017 © Louis Vuitton Malletier
LOUIS VUITTON Women Collection Fall-Winter 2016/2017 © Louis Vuitton Malletier

Hermès

Nadège Vanhee-Cybulski was op zoek naar een zekere Hermès uitstraling. Aan de ene kant chic en minimalistisch en aan de andere kant kleurrijk en opvallend.

Saint Laurent

Anthony Vaccarello's brengt jaren '80 vibes terug met sexy latex, prachtige blazers én jassen, gouden details, kasjmier en parelmoer.

Alexander McQueen

“Waar praat je over in een tijd waarin er zoveel lawaai is?”, vroeg Sarah Burton tijdens de laatste montage aan de vooravond van de presentatie van Alexander McQueen. “Ik wilde dat deze collectie echt geaard, moedig en heldhaftig was,” antwoordde ze zelf. “Ik heb het gevoel dat je heldhaftig moet zijn.”

Isabel Marant

Hoewel Isabel Marant geliefd is om haar bohemian esthetiek, was de Franse ontwerpster ditmaal duidelijk in de stemming voor crème tinten, minimalisme en een op jaren '80 geïnspireerde lijn.

Bron: ELLE US, Vogue US | Beeld: BSR, LOUIS VUITTON Women Collection Fall-Winter 2016/2017 © Louis Vuitton Malletier

Laatste nieuws

Zie ook