Bewezen: op deze leeftijd ben je het ‘minst gelukkig’ met je baan

En op dít moment van het leven ben je het meest tevreden.

Lees ook

Hoe erg je het ook naar je zin hebt op werk, je maakt je er vast weleens schuldig aan: klagen over je baan. Je vraagt je op maandag al af of het al bijna weekend is, kan niet dealen met die ene collega en de printer is alwéér kapot. Ben je eind twintig of begin dertig? Dan is je geklaag te verklaren, want uit onderzoek blijkt dat mensen in deze leeftijdscategorie het minst gelukkig zijn met de balans tussen werk en privé.

Onderzoek

Eén op de vijf mensen tussen de 25 tot 34 jaar vindt dat hun werk en privé uit balans is, zo blijkt uit een onderzoek van YouGov. E-mails beantwoorden buiten werktijd was een van de grootste struikelblokken waar de ondervraagden tegenaan liepen. Zo gaf bijna de helft van de ondervraagden aan werkgerelateerde mails te lezen én te versturen buiten werktijd. En nog eens 38 procent gaf toe weleens werktelefoontjes te krijgen op hun vrije dag of zelfs tijdens hun vakantie.

Lees ook: Waarom het hebben van een goede vriendin op werk belangrijk is

Gelukkig met je baan

Maar er komt gelukkig ook een moment waarop je wel weer tevreden zult zijn met je job. Slechts veertien procent van de ondervraagden in de leeftijd van 35 tot 44 zei namelijk ongelukkig te zijn met hun baan. De 55-plussers waren het gelukkigst met de balans tussen werk en privé; negentig procent gaf aan tevreden te zijn. Dus met de jaren ga je de balans meer waarderen – en weet je waarschijnlijk beter hoe je je tijd het beste kunt verdelen.

Bron: Metro UK | Beeld: Isn’t It Romantic

Laatste nieuws

Zie ook