5 x de grootste babykamertrends

Van Scandinavisch tot cognackleurig.

Lees ook

Iedereen die een kindje verwacht, wil vanzelfsprekend een oogstrelende babykamer. Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe bedenk je een thema? Wat mag absoluut niet in het kamertje ontbreken, en wat zijn momenteel de grootste kinderkamertrends? Lees snel verder om erachter te komen.

1. Scandinavisch strak

Een van de grootste interieurtrends voor babykamers is de Scandinavische stijl. Wat je voor een dergelijk kamertje nodig hebt? Een commode op houten pootjes en een wit ledikantje bijvoorbeeld, maar ook babydekens en een aankleedkussen in aardse tint mogen niet ontbreken. 

2. Warm en exotisch


Zoals dat met woontrends gaat, draaien ze vaak om uitersten. Lichte, aardse tinten zijn hot and happening (Scandinavisch strak), maar warme, exotische kleuren zijn dat momenteel ook. Okergeel, petrol, smaragdgroen en terracotta mogen dus een aanzienlijke rol spelen bij de inrichting van de babykamer. Ben jij een durfal? Schilder dan één (of meerdere) muren in deze tinten. Is dit iets teveel van het goede? Houdt dan de basis rustig (wit) en pak uit met accessoires in eerdergenoemde kleuren.

3. Duurzaam

Eerlijk geproduceerde meubels en accessoires worden steeds populairder, ook als het op de inrichting van babykamers aankomt. Echter is duurzaamheid een breed begrip, wat zich niet alleen focust op het productieproces, maar ook inhoudt dat meubels dusdanig worden ontworpen dat ze een langere levensduur hebben. Een voorbeeld hiervan is een ledikant die je kunt ombouwen tot een peuterbed, of een bureau dat meegroeit met de lengte van je kind. Ook het kopen (en verkopen) van tweedehands meubels vallen onder de duurzaamheidsparaplu.

4. Dieren

En dan met name exotische dieren, zoals schildpadden, giraffen, aapjes en olifanten, mogen alom aanwezig zijn in de babykamer. Pak uit met knuffels, een pluche dierenkop aan de muur, vloerkleden in de vorm van een tijger of panda en behang de muren met een subtiele panter- of zebraprint. Vind je dit iets te heftig, dan doen dierenstickers- en schilderijen het ook goed als muurdecoratie. Ben je creatief en niet vies van een kwast en schilderspullen? Probeer dan zelf een muurschildering te maken van een (aantal) dier(en).

5. Donkere meubels

De tijd dat baby- en kinderkamers louter worden geassocieerd met zoete pastelkleuren, ligt ver achter ons. Babykamers mogen stoer zijn! Rijke materialen, zoals velours en cognackleurig leer, worden steeds vaker gebruikt voor de inrichting en ook donkere meubels hoeven niet meer te worden geschuwd.

Bron: Elegance | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook