Array

Zo zorg je voor een wit gebit

Een paar tips voor een stralende, witte lach.

Lees ook

Regelmatig een glas rode wijn en een kop koffie om ’s ochtends op te starten: we maken ons er allemaal schuldig aan. En dan hebben we nog gezwegen over de hoeveelheid thee die we de afgelopen maanden gedronken hebben. In deze drie dranken zit tannines die zich hechten aan tandplak en zo verkleuring van je gebit veroorzaken. Hier korte metten mee maken? Lees dan onderstaande tips.

Tips

Drink allereerst niet teveel rode wijn, koffie en thee. Drink je wel één van die drie drankjes, consumeer daarna voldoende water, want water kan verkleuring enigszins tegengaan. Nog een tip: zowel in zwarte als groene en witte thee zitten tannines, maar je hebt zelf invloed op de hoeveelheid. Hoe langer je de thee namelijk laat trekken, hoe meer tannines de kop bevat.

Tot nu toe hebben we ons gefocust op dranken, maar ook eetwaar kan voor verkleuring zorgen. En dan hebben we het niet alleen over snoep, maar ook de kleurstoffen in bessen en bieten en het hoge zuurgehalte in augurken zorgen bijvoorbeeld voor verandering van kleur. Ai…

Al dat lekkers helemaal laten staan hoeft niet, maar houd je inname in de gaten.

Bleken

Merk je dat jouw tanden langzaamaan een stuk minder wit zijn geworden en wil je dat terugdraaien? Dan is bleken een optie. Hiervoor hoef je tegenwoordig niet per se naar een kliniek, want thuis kun je ook veel doen. Wist je trouwens dat voor wittere tanden zorgen het meest effectief is als je het regelmatig herhaalt en dat je dit het beste thuis, met een bitje, kunt doen?

Thuis tanden bleken kan al met een tandpasta met charcoal. Dat is een actieve kool die onzuiverheden verzamelt en actief is tegen tannines. Handig!

Bron: Elegance | Beeld: Lesly Juarez

Laatste nieuws

Zie ook