Dit is het ‘perfecte’ stappenplan voor een gezonde huid

Een uitgebreide skincare routine is erg belangrijk.

Lees ook

Een uitgebreide skincare routine is erg belangrijk. We krijgen alleen vaak tegenstrijdige adviezen, als het gaat om huidverzorging. Dus hoe ziet het 'perfecte' stappenplan voor een gezonde huid eruit? We hebben een paar stappen voor je op een rij gezet.

’s Ochtends

Reinigen:
De eerste stap is reinigen. Het doel is om je huid wakker te maken door de bloedsomloop te verhogen, dode huidcellen op te ruimen en het huidoppervlak voor te bereiden op een effectieve absorptie van alle producten.

Voorkomen:
De beste manier om de totale gezondheid van je huid te herstellen is door een krachtige antioxidanten serum te combineren met een dagcrème die een hoog SPF gehalte bevat. De SPF beschermt je tegen zonnestralen en de antioxidanten bieden je huid een langdurige bescherming en het herstel van je huid.

Hydrateren:
Een volledig optionele stap is een moisturizer. Voor degene met een extreem droge huid (eczeem of dermatitis) kan het helpen om 's ochtends en 's avonds een lipide-rijke vochtinbrengende crème aan te brengen. Dit verlicht het ongemak en de droogte die een droge huid met zich meebrengt. Als je geen droge huid hebt, kun je kiezen voor een hyaluronzuur (HA) serum om de huid te hydrateren.

Ogen:
De meest effectieve manier om gevoelige huid rondom de ogen overdag te behandelen en te beschermen is om te beginnen met een (antioxidanten) oogserum. Gevolgd door een hoge SPF-crème die speciaal voor de ogen is samengesteld om de ogen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Lees ook: Goed idee: vitamine smeren


’s Avonds

Reinigen:
Deze cruciale stap verwijdert niet alleen alle make-up van je huid, maar zorgt er ook voor dat al het vuil en de natuurlijke oliën die zich ophopen op het huidoppervlak, van je huid worden verwijderd.

Gebruik een reinigingsmiddel dat AHA's (alfahydroxyzuren) bevat, zoals glycolzuur of melkzuur, of BHA's (bètahydroxyzuren) zoals salicylzuur, om de celvernieuwing te versnellen en de huid te verhelderen.

Versterken:
Tijdens je slaap is je huid druk bezig om te herstellen. Het beste moment om je huid een boost te geven met ingrediënten die helpen bij celvernieuwing en schadeherstel, is dus 's nachts. Producten met retinol erin, werken in de nacht dus het best.

Hydrateren: 
Gebruik een hydraterende crème die rijk is aan verzachtende ingrediënten als je een droge huid hebt. Heeft je huid extra vocht nodig? Gebruik dan een nachtserum op basis van hyaluronzuur. Gebruik dit wel eerst, voordat je retinol gebruikt. Enne, wacht ook 10 minuten voordat je het andere product aanbrengt, om de effecten niet te verminderen.

Bron: Elegance | Beeld: Content Pixie

Laatste nieuws

Zie ook