Ook het Eurovisie Songfestival gaat niet door

Deze zou in mei in Ahoy Rotterdam gehouden worden.

Het is nu officieel: het Eurovisie Songfestival dat in mei in Ahoy Rotterdam zou worden gehouden, gaat niet door vanwege de coronacrisis.

Met grote spijt

De organisatie van Europese publieke omroepen EBU heeft dit bekendgemaakt. “Met grote spijt kondigen we aan dat we het Songfestival in Rotterdam moeten annuleren”, luidt het bericht. De halve finales op 12 en 14 mei en de finale op 16 mei, gaan niet door.

Hoofdproducent Sietse Bakker is verdrietig en teleurgesteld, maar zegt ook: ”Enige relativering past daarbij, want tegelijkertijd beseffen we ook dat dit besluit en de gevolgen ervan verbleken bij de uitdagingen waar mensen voor staan die, direct of indirect, zijn getroffen door het coronavirus en de moeilijke, maar nodige maatregelen.”

Lees ook: Zien: deze BN'ers klappen massaal mee voor de zorg

Moeilijk beslissing

De organisatie heeft lang getwijfeld, omdat ze hoopten het festival op een andere manier toch door te kunnen laten gaan. Vandaag moesten ze “de moeilijke beslissing” nemen, om het hele spektakel toch af te lassen.

Wel hopen ze dat het Songfestival op een ander moment, bijvoorbeeld over een jaar, alsnog in Rotterdam wordt gehouden. ”We zijn enorm trots dat Rotterdam bereid is deze rol ook in 2021 op zich te nemen.” Al kunnen er op dit moment nog geen garanties worden gegeven.

Jeangu Macrooy zou dit jaar namens Nederland het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigen.

Bron: Grazia | Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws