Eerste ‘coronabevalling’ in Nederland

Een Limburgse vrouw met het virus is bevallen.

Lees ook

In Nederland vond op woensdagavond voor het eerst een zogezegde 'coronabevalling' plaatst. Een Limburgse vrouw met het virus is bevallen. En goed nieuws: de baby is kerngezond, meldt 1Limburg.

‘Coronabevalling’

Iedereen werkte met beschermende kleding aan tijdens de bevalling. Ook de kraamhulp moest eraan geloven door in pak te helpen met de pasgeboren baby. De vrouw ligt nu nog in het ziekenhuis, maar mag vrijdag weer naar huis. Het kraambezoek moet helaas worden uitgesteld

Lees ook: Viroloog waarschuwt voor groot misverstand rondom het coronavirus

Maatregelen kraamhulp

Een zogenaamde 'coronabevalling' heeft nog niet eerder plaats gevonden in Nederland. De directrice van Kraamhulpcentrum Echt, Kirsten Geach, heeft contact gehad met de GGD en het RIVM en zal zelf de Limburgse vrouw en haar baby gaan verzorgen. Hiervoor worden de nodige maatregelen getroffen. 

Kirsten zal zich bij aankomst direct moeten omkleden in een ruimte waar de coronapatiënt niet komt. Ze zal een beschermend pak dragen met daarbij een spatbril en een mondkapje op. Voordat ze naar huis gaat, zal ze zich weer omkleden en moet ze zichzelf volledig ontsmetten.

Bron: Grazia | Beeld: Luma Pimentel

Laatste nieuws

Zie ook