Aha! Zó reinig je je make-up kwasten

Nóg iets wat je op je to-do lijst kunt schrijven.

Heb je inmiddels heel het huis gepoetst en je garderobe op kleur gehangen? Dan hebben we misschien een ander klusje wat je kunt doen tijdens deze zelf-quarantaine tijd. Namelijk: je make-up kwasten schoonmaken.

Infecties

Waarschijnlijk is de kans groot dat je het schoonmaken van je beauty stash altijd achterwege hebt gelaten. Maar, daar kan vanuf nu verandering in gaan komen. Want door ervoor te zorgen dat je schonen make-up kwasten hebt, voorkom je een heleboel huidproblemen (inclusief infecties). Naast je favo beautyproducten, verdienen je kwasten ook de juiste liefde en verzorging. Dit is wat je moet weten over het schoonmaken er van, zodat je het in mum van tijd kunt toevoegen aan je routine.

Lees ook: Dit is het 'perfecte' stappenplan voor een gezonde huid

Hoe vaak moet je het schoonmaken?

Dit varieert een beetje, afhankelijk van hoe vaak je de make-up kwasten gebruikt. Als je ze dagelijks gebruikt, moet je ze vaker schoonmaken dan wanneer je ze een paar keer per week gebruikt. Maar, kwasten zijn een broedplaats voor bacteriën. Reinig je kwasten minstens één keer per week grondig en fris ze tussendoor op met een reinigingsspray.

Zo maak je ze schoon

Het schoonmaken van je kwasten is een stuk eenvoudiger dan je misschien denkt. Spoel ze eerst af onder stromend water om het overtollige make-up uit de kwast te halen. Doe vervolgens gewone shampoo op de vochtige kwast en spoel het uit. Houd je kwast tijdens het spoelen naar beneden, zodat alle overtollige olie en oude make-up direct in de wasbak spoelt. Je make-up kwasten zijn diep gereinigd zodra het water helder is. Laat ze daarna op een natuurlijke manier drogen door ze over de rand van een tafel of plank te leggen. That's it! 

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Raphael Lovaski

Laatste nieuws