Zien: een virtuele rondleiding in 10 Europese musea

Van het Rijksmuseum tot Het Louvre.

Lees ook

Je mag dan misschien wel thuis zitten, dit hoeft nog niet te betekenen dat je plekken niet kunt 'verkennen'. Trek je comfy outfit maar aan en ga lekker op de bank zitten, want er zijn tien populaire musea en kunstgalerieën in Europa vanuit je woonkamer te bezichtigen.

Opgesloten gevoel tegengaan

Holidu, een zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft onderzoek gedaan. Enne, zij hebben tien musea in Europa gevonden die je vanuit huis kunt bezichtigen. Waarom? Zodat je claustrofobische trekjes tegen gaat en je je minder 'opgesloten' voelt. Benieuwd welke musea er mee doen? Scroll dan snel naar beneden.

Lees ook: Deze films kun je in april op Netflix verwachten

Top 10 musea

1. Le musée du Louvre – Parijs
Nu we allemaal wel wat meer liefde en vrolijkheid kunnen gebruiken, begin je online reis in de stad van de liefde. De musea in Parijs zijn ontzettend populair. Zo is Het Louvre het grootste kunst- en antiek museum ter wereld. Denk aan wereldberoemde stukken zoals de Mona Lisa of de Victory of Samothrace. Klik “hier” om een kijkje te nemen.

2. The State Hermitage Museum – Sint-Petersburg
Al bijna twee eeuwen is dit de keizerlijke hoofdstad van Rusland en ook de thuisbasis van het grootste museum ter wereld in termen van exposities. Zo bevat het museum meer dan drie miljoen kunstwerken én artefacten van wereldcultuur. Bekijk ze virtueel via hun online platform, klik “hier”.

3. British Museum – Londen
Duik de geschiedenis in met de middelen die het British Museum aanbiedt. Wist je dat dit museum zelfs ouder is dan de Verenigde Staten? Het museum bevat een van de belangrijkste collecties ter wereld en illustreert de evolutie van de mens van het begin tot het heden. Scroll door de eeuwen heen en ontdek kunst, geschiedenis, religie, conflicten en meer. Klik “hier”.

4.  Rijksmuseum – Amsterdam
Ook al ben je er een keer geweest, het is alsnog de moeite waard om online een kijkje te nemen. Het Rijksmuseum is een belangrijk museum in ons land. Gewijd aan de schone kunst, ambacht én geschiedenis van het land. Neem “hier” een kijkje.

5. Musée d'Orsay – Parijs
Een museum dat de grootste collectie impressionistische en post-impressionistische werken ter wereld bezit. Van olieverfschilderijen en werken op doek, tot thema's rond het impressionisme en de Franse geschiedenis. Klik “hier” voor een virtuele rondleiding.

6. Musei Vaticani – Vaticaanstad
De Vaticaanse Musea, gelegen in Vaticaanstad, een stadstaat in het hart van de Italiaanse hoofdstad Rome, herbergt een grote collectie van openbare kunst en beeldhouwkunst. Die door de eeuwen heen door de rooms-katholieke kerk werd verzameld. Benieuwd? Klik “hier”.

7. Musée d'art moderne de la Ville de Paris – Parijs
Weer een parel die te vinden is in de stad van de liefde. Het museum, afgekort MAM Parijs, bezit een collectie moderne en hedendaagse kunst uit de 20e en 21e eeuw. Neem virtueel een kijkje, klik “hier”.

8. Tate Britain – London
Verwacht een virtuele rondleiding door de zalen van het museum, mét een chronologische weergave van de grootste Britse kunstenaars alle tijden. Klik “hier” de collectie te bewonderen.

9. Van Gogh Museum – Amsterdam
Weer terug naar ons eigen mooie land. Bezoek het kunstmuseum dat is vernoemd naar een van de beroemdste en meest invloedrijke figureren uit de geschiedenis van de westerse kunst. Vincent van Gogh! Het museum heeft een geweldige online sectie, die je toegang geeft tot bronnen zoals het leven en de werken van van Gogh. Klik “hier”.

10. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía – Madrid
Reis af naar de prachtige hoofdstad van Spanje. Het Museo Reina Sofía is het nationale museum voor moderne kunst van Spanje in de 20e eeuw, vernoemd naar en gewijd aan koningin Sofía. Klik “hier” om je visuele- én audiotour te starten.

Bron: Holidu | Beeld: Canmandawe

Laatste nieuws

Zie ook