Waarom je nu niet met schoenen binnenshuis moet lopen

Niet meer doen...
Waarom je nu niet met schoenen binnenshuis moet lopen

Nu het coronavirus zich steeds sneller verspreidt, is het verstandig om je schoenen buitenshuis te laten. Het coronavirus zou zich namelijk snel via onze schoenen verspreiden.

Zool

Het virus kan maar liefst vijf dagen op de zool van een schoen overleven, zo laten specialisten in infectieziekten weten.

De kans dat je het virus via je schoen met je meedraagt, is groot als je op publieke plekken komt. Denk aan het openbaar vervoer, supermarkten of winkelcentra. 

Lees ook: Oppervlakten en schoonmaken: dit moet je weten over de verspreiding van het coronavirus

Voedingsbodem

De zool van een schoen is de perfecte voedingsbodem voor virussen en bacteriën. Dit komt omdat een zool geen lucht, vocht en vloeistof doorlaat. Ook de bovenkant van je schoen kan het virus meedragen, deze kan namelijk ademhalingsdruppels van een besmet persoon op zich hebben. 

Door deskundigen wordt geadviseerd je schoenen in de schuur, garage of naast de voordeur te bewaren. Zolang je er maar niet mee door het huis gaat lopen. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc1077f0c900', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });