5 puike podcasts die je nu wil luisteren

Om even je gedachten te verzetten...

5 puike podcasts die je nu wil luisteren

In deze rare tijd, is het soms heerlijk om even weg te dromen. Daarom heeft Marie Claire een paar puike podcasts voor je op een rij gezet. Om even je gedachten te verzetten. Welke is jouw favoriet?

5 podcasts

Where should we begin?
Relatietherapeut Esther Perel is gewoon steengoed in wat ze doet. Het is fantastisch om als een vlieg op de muur mee te luisteren tijdens haar sessies. Of het nu gaat over vreemdgaan of over relaties tijdens de lockdown in Italië: je steekt er altijd iets van op.

Lees ook: Corona 'kronkels', heb jij ze ook?

Bob
Elisa
was 15 en verliefd op haar buurjongen Bob. Het begon met zwaaien en later ontmoetten ze elkaar stiekem in de tuin van een leegstaand huis. En toen raakte ze zwanger en werd ze gedwongen het kindje af te staan. Althans, dat is wat Elisa – nu 84 en dementerend – beweert. In zes meeslepende en ontroerende afleveringen gaan Mirke, Nele en Siona op zoek naar de waarheid.

OK Millennial
Gadverdamme, wat is dit herkenbaar allemaal! Een koophuis ga je nooit krijgen, je studieschuld rijst de pan uit en wat zijn de gevolgen van corona voor jou als zzp'er? Millennials Malou Holshuijsen, psycholoog Thijs Launspach, documentairemaker Emma Westerman en mediator Aik Kramer praten over alles waar we dagelijks mee dealen, en in een speciale aflevering dus ook over de persoonlijke gevolgen van het coronavirus op hun werk. Wat zijn de noodmaatregelen en voor wie geldt wat? Hoe lang houden zij het hoofd boven water als hun opdrachten komen te vervallen? Oké, niet per se grappige onderwerpen, maar team Millennial helpt je relativeren.

Echt gebeurd
Als je even meegenomen wilt worden in een andere wereld, luister dan een aflevering van Echt gebeurd. Cabaretiers Micha Wertheim en Paulien Cornelisse hijsen mensen met een goed verhaal op het podium en moedigen hen aan alle sappige details met ons te delen.

Anne+
Radio 1 heeft een podcast gemaakt bij de gelijknamige tv-serie Anne+, over het leven van een lesbische twintiger in de grote stad. In vijf afleveringen praat Anne met queer schrijvers Hanna Bervoets, Esther Duysker, Pete Wu, Nina Polak en Gijs van der Sanden. Over liefde, identiteit en volwassen worden. Even afkijken hoe een ander het doet... Enne, seizoen 1 & 2 van de serie kun je terugkijken op NPO Start Plus.

Lifestyle
  • Saar Langkamp
  • Charlotte Noelle