7 dingen die iedereen vergeet schoon te maken in huis

Zet het maar op je lijstje.

Lees ook

Heb jij de afgelopen twee weken ook gronding je huis lopen schoonmaken? Herkenbaar! Nu je verplicht thuis zit, wil je het ook goed schoon hebben. Enne, dan wordt alles overhoop gehaald in het huishouden. Maar vaak worden onderstaande 7 dingen toch nog vaak vergeten. Dus zet ze maar op je lijstje!

1. Koffiemachine

Als je koffie in de ochtend een raar smaakje begint te krijgen, wordt het toch écht tijd voor een schoonmaakbeurt. In de bijsluiter van je apparaat vind je hoe je dit op de beste manier kunt doen. Een andere manier om het te doen, is om je watertankje te vullen met 50% water en 50% witte azijn. Laat dit een paar keer door je koffiemachine lopen en hij is weer helemaal schoon. Vergeet niet daarna nog even na te spoelen met heet water, anders krijgt je koffie een nog raarder smaakje. En dat willen we voorkomen. 

Lees ook: Oppervlakten en schoonmaken: dit moet je weten over de verspreiding van het coronavirus

2. Kussens op de bank

We weten zeker dat je de kussenslopen op je bed wel wekelijks wast, maar hoe zit het met je stijlvolle kussens op de bank? Je gebruikt ze waarschijnlijk om je voeten op te leggen of als hoofdsteuntje bij een Netflix marathon. En daardoor zijn deze kussens een bron van vuil en bacteriën. Hoogtijd om deze kussen hoezen ook eens in de wasmachine te stoppen.

3. Wasmachine

En over je wasmachine gesproken, die is ook wel eens aan een schoonmaakbeurt toe. Vooral als je schoongewassen kleren niet zo fris meer uit de wasmachine komen. Door al het water en de natte kleding is een wasmachine heel gevoelig voor schimmels. En daar zit niemand op te wachten… Dus draai af en toe een 'leeg wasje' op een iets hogere temperatuur.

4. Prullenbak

Stinkt jouw prullenbak zelfs als er geen vuilniszak in zit? Dan hebben bacteriën en schimmels zich erin verstopt. Schoonmaken dus. Je kunt hem goed schoonmaken met een heet sopje en wat ontsmettingsmiddel.


5. Gordijnen

Op het eerste gezicht kunnen gordijnen er best schoon uitzien. Maar gordijnen zijn een bron van bacteriën en huisstofmijt. Je kunt ze zelf wassen in een schone wasmachine (zie punt 3), zorg er dan wel voor dat je goed het etiket leest. 

6. Vaatwasser

Zelfs vaatwasmachines hebben een schoonmaak nodig. Ze raken snel verstopt met voedselresten en andere vieze dingen en daardoor maken ze niet meer goed schoon. Als je graag van schone borden eet en uit schone glazen drinkt kun je het beste regelmatig het filter van je vaatwasser schoonmaken.

7. Deurknoppen en handgrepen

Vooral in deze periode heel belangrijk om deze dagelijks schoon te maken. Je wilt niet weten hoeveel bacteriën zich namelijk verzamelen op deurknoppen en handgrepen. Dus even een heet sopje over die klinken.

Bron: Beau Monde | Beeld: New Girl

Laatste nieuws

Zie ook