5 leuke manieren om fit te blijven

Blijf in beweging met deze tips.

Nu sportscholen en verenigingen tot minimaal 28 april verplicht gesloten zijn, betekent dit niet dat je niks kunt doen. Ook thuis en buiten kun je namelijk verschillende trainingen doen, die misschien wel hetzelfde resultaat opleveren. Daarom 5 leuke manieren om fit te blijven voor je op een rij.

1. Creëer je eigen bootcamp

Als je van een uitdaging houdt, dan is dit ideaal. Je kunt je eigen bootcamp gewoon thuis creëren, met kracht en cardio oefeningen. Volg bijvoorbeeld dit circuit: jumping jacks, lunges, high knees, push-ups, tricep dips (via een bankje) en sit-ups. Doe elke oefening 60 tot 90 seconden en rust tussen de oefeningen door als dat nodig is. Herhaal het twee of drie keer.

Lees ook: Hoeveel eiwit heb je eigenlijk echt nodig?

2. Neem een wandeltocht door de stad

Uiteraard, alleen als je je goed en gezond voelt. Maar verken de stad door lekker te gaan wandelen. Misschien kom je straten en gebouwen tegen die je eerder nog niet waren opgevallen.

3. Zie huishoudelijke taakjes als een work-out

Nu je continu thuis zit, is het belangrijk om alles goed schoon te houden. Enne, je kunt je klusjes gewoon doen én tegelijkertijd calorieën verbranden. Hoe? Door huishoudelijke taken te doen die het meeste energie kosten, zoals het schrobben van de badkamer of stofzuigen. Om de juiste mindset te krijgen: trek je sneakers aan en zet wat vrolijke muziek op.

Wil je wat meer uitdaging? Doe dan wat push-ups of squats elke keer als er een nieuw nummer begint.

4. Online lesjes

Nu sportscholen verplicht gesloten zijn, bieden veel clubs (gratis) online lesjes aan. Check of die van jou er bij staat en volg via Instagram of YouTube je favoriete lesjes. Van full-body work-outs tot aan meditatielessen. Er is van alles online te vinden. Effectief en makkelijk!

5. Zoek een (virtueel) sportmaatje

Krijg je jezelf niet van de bank af? Herkenbaar! Als je met huisgenoten, je partner of een gezin samenwoont, zoek dan naar een sportmaatje die elke week met je in huis samen wil sporten. Woon je alleen? No worries! Je kunt altijd virtueel met een paar vriendinnen samen sporten. Zorg er wel voor dat jullie elkaar goed kunnen zien, zodat je het ook écht samen doet.

Bron: InStyle | Beeld: Joel Valve

Laatste nieuws