Aha! Dit betekenen dus die woorden op je beautyproducten

Hypo... wat?

Lees ook

De wereld van beautyproducten kan soms wat overweldigend zijn. Dagelijks worden er nieuwe producten gelanceerd en dat gaat vaak samen met hun geheel nieuwe vocabulaire. Tijd voor een lesje: etiketten lezen op beautyproducten. Woorden als hypoallergeen en organisch zijn enkele voorbeelden van veel gebruikte termen om de ingrediënten in beautyproducten te beschrijven. Maar wat betekent het eigenlijk allemaal?

Hypoallergeen

Hypoallergeen is een algemene term die aangeeft dat een product minder snel een allergische reactie veroorzaakt. Maar het is geen garantie. De fabrikant beslist of ze deze term op het product zetten. De cosmeticafabrikant doet die vaak als een er grondstoffen zijn gebruikt waarvan bekend is dat het een hele kleine op irritatie heeft. 

Lees ook: Met deze tips geef je jezelf de perfecte manicure

Dermatologisch getest

Dit betekent dat de cosmeticafabrikant het beautyproduct heeft laten testen door dermatologen (artsen gespecialiseerd in de huid). Dit zegt alleen niks over de uitslag, de kwaliteit of de deelnemers van het onderzoek. Daarover is namelijk nog geen wet opgesteld.

Natuurlijk product


'Natuurlijk product' betekent dat een gedeelte van de ingrediënten die in het product zitten, uit de natuur komen. Het geeft je niet gelijk de garantie dat het een betere werking heeft. Elke huid is anders; de een heeft veel baat bij natuurlijke producten, de ander kan er juist een allergische reactie van krijgen. 

Organisch

Eigenlijk is organisch hetzelfde als biologisch. Het betekent dat de ingrediënten van biologische oorsprong zijn. Tijdens het groeien van de natuurlijke ingrediënten wordt er geen gebruik gemaakt van chemische middelen. De ingrediënten worden geproduceerd met respect voor natuur, mens en dieren.  

Essentiële olie

Dit is een vluchtige olie die gehaald wordt uit bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Met een vluchtige olie wordt er bedoeld: een olie dat snel verdampt. Hierdoor is de geur van de olie erg sterk en herkenbaar. 

Tip

Vergeet nooit te kijken naar de houdbaarheidsdatum van een beautyproduct. Als je product over de datum is kan het namelijk een heleboel schadelijke bacteriën bevatten. Vaak staat er een symbool om het product met een getal in het midden. Dit getal geeft het aantal maanden aan dat je het product kan gebruiken.  

Bron: Byrdie | Beeld: Glow Repose

Laatste nieuws

Zie ook