Met deze 5 tips werk je aan je carrière tijdens de coronacrisis

De gevolgen zijn merkbaar bij iedereen.

Lees ook

De gevolgen van de coronacrisis voor je carrière zijn merkbaar. Waar menig student zich afvraagt wanneer zij tentamens kunnen doen, zijn mensen met een baan hier opeens niet meer van verzekerd. En ook ondernemers proberen ondanks de genomen maatregelen hun bedrijf overeind te houden.

Op zoek naar een baan

Gelukkig wordt vanuit alle kanten hulp geboden. Zo zorgt de overheid er bijvoorbeeld voor dat minder mensen ontslagen worden en ook bedrijven niet direct failliet gaan. Maar wat als je precies nu op zoek bent naar een baan? Carrièreplatform Magnet.me maakte een verzameling van tips die zij via hun eigen data én career experts verkregen hebben. Benieuwd? Scroll naar beneden om te lezen welke tips kunnen helpen, zodat je alsnog aan je carrière kunt werken.

Lees ook: 4 Tips om er goed uit te zien tijdens een conference call

Work It

1. Update je profiel(en)
Laat aan recruiters zien wat je allemaal kan. Zorg er daarom voor dat al je profielen, bijvoorbeeld LinkedIn, helemaal up to date zijn. Voeg je meest recente werkervaring toe, noem welke certificaten je gehaald hebt, en beschrijf alle andere relevante informatie die zorgt dat je extra indruk maakt.

2. Professionele foto
Wist je dat een professionele profielfoto ervoor zorgt dat recruiters je twee keer zo vaak benaderen? Dit in vergelijking met een profiel zonder foto. Makkelijke manier om je kans op het vinden van een baan te vergroten! Enne, die foto maak je makkelijk thuis. Zorg voor goede belichting, een effen achtergrond kleur en doe een outfit aan die je ook naar werk zou kunnen dragen.


3. Weet wat je wil (maar pas je ook aan)
Een belangrijke stap als je op zoek bent naar een baan, is weten wat je wil. Eline Leijten, CEO van Plugify, vertelt aan Magnet.me, dat je dit het beste kunt doen door een aantal concrete vragen voor jezelf te beantwoorden, zoals:

– Waar word je blij van?
– Waar ben je goed in?
– Wat voor werkomgeving wil je?
– Wat wil je verdienen?

Ga voor een baan die echt bij je past, maar in deze onzekere tijd is het ook zeker handig om te bedenken dat je hier en daar iets misschien iets moet opofferen om alsnog een baan te vinden.

4. Netwerk online
Ook voor werkgevers weten op dit moment niet precies wat de toekomst gaat brengen. Dit kan ervoor zorgen dat hun recruiters terughoudender zijn, wanneer het aankomt op mensen aannemen. Laat je hierdoor niet stoppen en gebruik deze tijd om je netwerk te vergroten. Kom in contact met mensen bij bedrijven waar jij jezelf ziet werken, raak aan de praat met recruiters en zorg dat je oriënterende (video)gesprekken met ze inplant.

Als je vandaag een goede indruk maakt, wie weet bellen zij jou dan wel als eerst als die ene baan beschikbaar is.

5. Werk aan jezelf
Het kan frustrerend zijn wanneer je vol enthousiasme en energie aan de slag wil gaan, maar geacht wordt om thuis te zitten. Ondanks dat je thuis zit, om een belangrijke reden, wacht niet af. Werk iedere dag aan jezelf. Gebruik deze tijd om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Zo heb je gelijk een antwoord op de sollicitatievraag: “Wat heb jij gedaan toen je thuiszat?”

Succes!

Bron: Magnet.me | Beeld: Caroline Feelgood

Laatste nieuws

Zie ook