Waarom je nooit moet slapen met nat haar

Maar dan ook écht niet.

Lees ook

Als jij ook wel eens ’s avonds je haar wast, ken je de struggle waarbij je geen zin meer hebt om je haar te föhnen. Dan maar met nat haar naar bed… of beter van niet? Nu we aan sociale onthouding doen, is er toch niemand die je ziet. Maar het blijkt dus heel slecht te zijn om met nat haar te slapen.

Twee opties

Het is eigenlijk onbepaald hoe vaak je je haar moet wassen. Hoe minder je je haar wast, hoe minder je het ook hóéft te wassen. Dit komt omdat je haar er uiteindelijk aan went dat je het minder wast, waardoor het steeds langer duurt voordat het weer vet en vies wordt. Omdat het slapen met nat haar een echte no go is, zijn er twee opties die je kunt doen: óf je haar föhnen, óf je haar minder vaak wassen.

Lees ook: Aha! Dit is dus de juiste manier om je haar te borstelen

Gevoelig

Slapen met nat haar, kun je dus beter niet doen, als je om de gezondheid van je haar geeft tenminste. Als het nat is, is je haar namelijk in een gevoelige staat. Daarom zou je er juist voorzichtiger mee om moeten gaan nadat je het gewassen hebt – je borstel er met grof geweld doorheen trekken is dus uit den boze. Ook liggen draaien op je kussen is niet goed voor je lokken wanneer ze nat zijn.

Heb je echt geen kracht meer om je haar te föhnen? Zorg er dan op z’n minst voor dat het 'handdoekdroog' is voordat je in bed gaat liggen. Én laat je haar los hangen. Doe je er een elastiekje in en ga je slapen met een knot in, dan kan dat voor nog meer beschadigingen zorgen, en dat wil je natuurlijk niet.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook