Aha! Dit is dé manier om je haar thuis te verven

Veel makkelijker dan je denkt.

Heel de dag thuiszitten, kan ervoor zorgen dat je een aantal 'gekke' dingen wil uitproberen die je normaal nooit zou doen. Zoals zelf je haar knippen of verven. Daarom hebben we een paar tips voor je verzameld waar je rekening mee wil houden. Enne, het verven van je haar is geheel op eigen risico!

Vaardigheden

Mocht je het overwegen om je eigen haar te verven, dan wil je bepaalde dingen eerst weten. Want zoals iedereen die zelf een keer haar lokken geverfd heeft, weet waarom kappersafspraken zo duur zijn. Het kleuren van je eigen haar vereist namelijk vaardigheid, behendigheid én een basiskennis. Nummer één haarkleur regel: volg altijd de aanwijzingen op de verpakking.

Kun je écht niet wachten totdat je favoriete salon weer opengaat? Lees dan onderstaande tips, houd in gedachten dat je haar verven op eigen risico is en er altijd anders uitkomt te zien dan dat er op de verpakking staat. En vergeet dus niet om altijd eerst goed de achterkant van de verpakking te lezen, voordat je de verf aanbrengt.

Lees ook: Zo knip je zelf je haar wanneer het écht nodig is

Tips

1. Was je haar niet van tevoren
Je wilt dat de natuurlijke oliën van je hoofdhuid werken als een barrière tegen irritatie.

2. Test het eerst, voordat je heel je haar verft
Doe eerst een test door de kleur toe te passen op een klein stukje haar. Hoe fijner je haar is, hoe sneller het lichter wordt.

3. Lees en herlees de instructies van de verpakking
Enne, breng de kleur niet direct vanaf de wortels tot de uiteinden aan (zie tip 4).

4. Een egale kleur
Verdeel je haar in vier secties. Breng de haarverf eerst anderhalve centimeter van je hoofdhuid af aan en werk naar de uiteinden toe. De warmte van je hoofd zorgt er namelijk voor dat de kleur zich sneller ontwikkelt vanaf de wortels, deze wil je dus als laatste verven. Vooral als je voor een lichtere kleur gaat, kan dit voor behoorlijk wat kleurverschil zorgen. Begin daarom een halve centimeter er van af en werk naar de uiteinden toe. Vervolgens, halverwege de verwerkingstijd, ga je terug en kun je het aanbrengen bij je wortels. Gebruik bij het aanbrengen van de haarverf een kleurkwast, om een professioneler en nauwkeuriger resultaat te krijgen.

Onderstaande video laat zien hoe je je haar verdeeld in vier secties. Daarnaast wordt er ook uitgelegd wat haarverf op natuurlijk én op geverfd haar doet.

Bron: InStyle, Glamour US, Brad Mondo | Beeld: Pedro Henrique Santos | Video: YouTube

Laatste nieuws