5 fouten die je maakt tijdens het reinigen van je gezicht

Goed je handen wassen is essentieel!

We vergeten allemaal wel eens om onze make-up er 's avonds af te halen. Hoewel dit geen misdaad is, kun je toch beter de tijd nemen voor je avondroutine. En nu we toch tijd hebben, kunnen we het maar beter meteen goed doen. Hier een paar foutjes die we allemaal maken tijdens onze reinigingsroutine.

1. Niet twee keer per dag je gezicht reinigen

Velen van ons reinigen het gezicht vooral in de avond. Toch is het zeer belangrijk om ook 's ochtends te reinigen en te verzorgen. In de avond zul je vooral de oliën en viezigheid van die dag van je gezicht wassen. Het reinigen van je gezicht in de ochtend zorgt ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden. 

Lees ook: Dit is het 'perfecte' stappenplan voor een gezonde huid

2. Vergeten je handen te wassen

Was altijd je handen! Dit is echt key voor het reinigen van je gezicht. Daarnaast is het in deze gekke periode, nog belangrijk om dit te doen. Was goed en effectief, want je wil geen overblijfselen van viezigheid en bacteriën op je gezicht.

3. Je reinigt je gezicht te ‘hard’

Reinig je gezicht met een beetje liefde alsjeblieft. Je hoeft echt niet twee keer per dag te scrubben, laat het reinigingsproduct het werk doen. Te hard te werk gaan, kan de huid juist irriteren en oneffenheden verergeren.

4. Te warm water gebruiken

Vaak wordt er gedacht dat heet water effectief is tijdens het reinigen en dat het poriën opent. Dit is niet waar, het beste is om lauw water te gebruiken. Het lauwe water zal er voor zorgen dat je geen droge huid of roodheid op je gezicht krijgt.

5. Het gebruiken van reinigingsdoekjes

Superhandig zijn ze wel maar echt goed voor je huid (en het milieu) zeker niet. Het beste kies je voor een gezichtsreiniger op basis van schuim of gel. Bij het gebruik van doekjes blijven er toch nog vaak restjes make-up op je gezicht zitten.

Bron: Byrdie | Beeld: iStock

Laatste nieuws