De do’s en don’ts voor het knippen én verven van je eigen haar

En geloof ons, deze tips wil je écht weten voordat je aan de slag gaat.

Nu je inmiddels vijf weken binnen zit, kun je misschien een beetje impulsief worden. Mannen die massaal de tondeuse over hun hoofd halen en vrouwen die hun eigen pony proberen te knippen. Iedereen die dit weleens gedaan heeft, kan je vertellen dat het riskant is om je eigen haar te kleuren of te knippen.

Basis

In een poging om de curve van het coronavirus af te vlakken, moeten veel ondernemers thuisblijven, zo ook haarstylisten. Het kleuren of knippen van je haar lijkt opeens niet zo een extreme beslissing meer. Maar voordat je begint, ga eerst voor een spiegel staan en vraag je af of je haar écht gekleurd of geknipt moet worden. Zo ja, lees hieronder dan eerst een aantal basis do's en don'ts. Enne, vergeet niet dat het geheel op eigen risico is…

Lees ook: Zo knip je zelf je haar wanneer het écht nodig is

Verven

1. Vermijd haarverf van de drogist als je voorheen altijd naar een salon ging
Ben je van plan om na de quarantaine weer naar je favoriete stylist te gaan? Verf dan vooral niet je haar met een pakje van de drogist. Zo voorkom je dat je een kleurverschil krijgt, het laatste wat je wil zijn verschillende kleurbanen in je haar. Daarnaast is het bijna onmogelijk om precies dezelfde kleur te krijgen met een pakje uit de winkel. Kun je écht niet wachten? Bel dan je stylist op en vraag of hij/zij tips voor je heeft.

2. Onderhoud je kleur met de juiste producten
Er zijn veel shampoos en conditioners op de markt verkrijgbaar voor alle soorten haarkleuren. Ga voor een zilvershampoo om gele tinten uit blond haar te krijgen of ga voor een haarmasker die juist diepe kleuren in balans houdt.

3. Last van uitgroei? Gebruik een uitgroei spray
Erg eenvoudig om te gebruiken, je sprayt het namelijk gewoon langs je haarlijn. Daarnaast zijn ze makkelijk uit wasbaar én kun je het na elke wasbeurt gewoon weer gebruiken!

Knippen

1. Ga niet voor een heel nieuw kapsel, als je het kunt vermijden
Het is erg lastig om de achterkant van je haar goed te knippen. Daarnaast is het knippen van laagjes een vaardigheid waar je in getraind moet zijn. Heb je een pony die nu écht te lang is? Laat 'm uitgroeien of draag 'm even anders dan normaal.

2. Leer hoe je je puntjes moet knippen
Er zijn meerdere sites waar je goede kappersscharen en kammen kunt aanschaffen. Tip: neem eens een kijkje op de site van je eigen kapper, misschien bieden zij ook wel tools aan die van pas kunnen komen. Enne, zo ondersteun je toch nog een beetje je eigen salon. Zoek daarnaast naar video's van kappers die je haarfijn uitleggen hoe je je puntjes zelf kunt knippen.

3. Verzorg je gespleten haarpunten
Voorkom haarschade door je haar goed te verzorgen. Denk aan Olaplex, deep conditioners of een goed nachtmasker, waardoor je voorkomt dat er nog meer haar gaat spleten. Daarnaast houdt het je haar zacht en gezond. Wil je je haar echt goed hydrateren? Laat je masker dan wat langer zitten dan de standaard 10 minuten die worden aangegeven.

Bron: SELF | Beeld: iStock

Laatste nieuws