Waarom huilen goed voor je mentale gezondheid is

Zit je op dit moment in een rollercoaster van emoties en heb je behoefte om een flink potje te huilen?

Lees ook

Zit je op dit moment in een rollercoaster van emoties en heb je de behoefte om een flink potje te huilen? Je bent niet de enige! Huilen kan helpen om bepaalde emoties los te laten. Enne, onthoud dat huilen allesbehalve zwak is, het schijnt juist goed voor je mentale gezondheid te zijn.

Schaamte

Hoe goed huilen voor je is, hangt af van de mensen en de maatschappij om je heen. Uit een studie, gepubliceerd in 2019 in het tijdschrift Frontiers in Psychology, blijkt dat mensen die huilen in het bijzijn van anderen zich beter voelen als die mensen hen ook helpen. In tegenstelling tot wanneer ze dit niet doen. Dit lijkt misschien logisch, maar in een maatschappij waar vertelt wordt dat huilen een teken van zwakte is, kan het eng zijn om emotioneel te zijn in het bijzijn van anderen.

Wanneer je een gevoel van schaamte voor huilen hebt gecreëerd, kan het moeilijk zijn om dit als iets heilzaam te beschouwen. Maar toelaten dat het oké is om te huilen, heeft belangrijke voordelen voor je geestelijke gezondheid. “Huilen helpt ons om emoties los te laten en te verplaatsen om ze te verwerken, en ze van binnen naar buiten te krijgen”, aldus therapeut Jill E. Daino.

Lees ook: 5 eenvoudige hacks hoe je om kunt gaan met stress

5 voordelen

  1. Huilen kan je stemming verbeteren
  2. Huilen helpt stress te verlichten
  3. Huilen kan helpen om verbinding met anderen te maken
  4. Huilen kan helpen om je eigen emoties en behoeftes te ontdekken
  5. Huilen kan je hartslag verlagen

Bron: Bustle | Beeld: Pretty Little Liars

Laatste nieuws

Zie ook