Word je 'gek' van je partner nu jullie samen thuiswerken? Lees dan deze tips

Voordat jullie elkaar in de haren vliegen, lees deze tips.

Word je 'gek' van je partner nu jullie samen thuiswerken? Lees dan deze tips

Met de uitbraak van het coronavirus is er een hoop veranderd, zo zit je opeens dagenlang met je partner 'opgesloten' in huis. Terwijl jullie allebei proberen je werk te doen en er het beste van maken, kan het zijn dat het even teveel wordt.

24/7

Voor sommige koppels die samenwonen, gaat het isolement niet helemaal goed. Meer dan logisch, want je zit opeens 24/7 op elkaars lip. Maar het hoeft geen onheil en somberheid te zijn. Dus voordat je je partner achter het behang plakt, kijk eerst eens naar onderstaande tips.

Lees ook: Zo werkt de redactie thuis tijdens de coronacrisis

Tips

1. Maak een schema
Zorg ervoor dat virtuele vergaderingen elkaar niet overlappen, ga naar een andere ruimte als je een telefoontje moet plegen en plan pauze's in.

2. Respecteer elkaars werkgewoontes
Dit kan misschien anders zijn dan je zelf gewend bent.

3. Durf 'nee' te zeggen
Wees niet beledigd als je partner dit tegen je zegt (of andersom). Denk aan een praatje maken, terwijl de ander druk bezig is. Eenvoudige communicatie werkt het beste om elkaar te begrijpen als je het druk hebt.

4. Sluit de werkdag écht af en breng samen tijd door
Zit je werkdag erop? Sluit dan echt alles af, check je mail pas de volgende ochtend weer en breng samen quality time door. Goed voor jezelf, maar ook voor je relatie.

5. Vind wat tijd voor jezelf
Maak elke dag wat tijd voor jezelf vrij. Dit kunnen kleine dingen zijn, zoals tuinieren, een boek lezen, sporten of een nieuw recept uitproberen. Een beetje ruimte voor jezelf, kan helpen om minder snel geïrriteerd te raken. Enne, je familie of vrienden bellen doet ook wonderen!

Carriere
  • InStyle
  • iStock