Fijne gezichtsmaskers voor een droge huid

Marie Claire's beauty director Marjolein tipt een aantal fijne maskertjes!

Lees ook

Selfcare is belangrijker dan ooit. Pak dat extra momentje om voor jezelf en je huid te zorgen met een gezichtsmasker. Wel belangrijk: kies een masker dat past bij je huidtype. Dit keer: maskertjes voor de droge huid.

Droge huid

Kort gezegd is een droge huid een huid die te weinig vocht heeft. Een droge huid voelt vaak trekkerig of vertoont schilfertjes. Een paar do's en don'ts voor de zoektocht naar het perfecte masker voor jouw huid.

Lees ook: Smells good: mooie kaarsen met ontspannende geuren

Do’s

  • Zoek naar ingrediënten als vitamine B5, glycerine en hyaluronzuur. Deze zorgen ervoor dat je huid in staat is meer vocht vast te houden.
  • Laat je huid ’s nachts het werk doen met een nachtmasker. ’s Nachts neemt je huid de tijd om te herstellen, en heeft ‘ie ook de tijd om alle ingrediënten uit je masker in zich op te nemen. Breng een ruime laag aan, plof neer op je kussen (natuurlijk niet head first, zonde van die lekkere crème), en slaap lekker!
  • Een sheetmask is zeer efficiënt voor de droge huid. Zo’n masker bevat namelijk een ruime hoeveelheid serum met een hoge concentratie werkzame ingrediënten.

Don’ts

  • Blijf uit de buurt bij kleimaskers. Deze werken eerder reinigend dan hydraterend, en kunnen je huid juist verder strippen van vocht. Wil je niet!
  • Een masker met exfoliërende zuren kan aantrekkelijk lijken om je huid te ontdoen van schilfertjes. Maar pas op; een te hoge concentratie van zuren kan zorgen voor een brandend gevoel.

5 maskertjes

1. Laneige Water Sleeping Mask
Laneige Water Sleeping Mask, 70 ml, € 30


2. Clarins SOS Hydra Refreshing Hydration Mask
Clarins SOS Hydra Refreshing Hydration Mask, 75 ml, € 41

3. Sisley Velvet Sleeping Mask
Sisley Velvet Sleeping Mask, 60 ml, € 105

4. Chanel Camellia Repair Mask
Chanel Camellia Repair Mask, 50 gr, € 60

5. Nivea 10 Minutes Tissue Mask
Nivea 10 Minutes Tissue Mask, € 44,85 voor 15 stuks

Heb je een ander huidtype en ben je benieuwd welke maskertjes geschikt zijn voor jou? Volgende week heeft beauty director Marjolein maskertjes voor de onzuivere huid voor je geselecteerd.

Bron: Marjolein Vermeij | Beeld: Charlie Dot, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook