Zo voorkom je dat je hoofdhuid verbrandt

De lentezon is verraderlijk, maar door het coronavirus al helemaal.

Lees ook

Tuurlijk wil je van het lekkere weer genieten en dus dagelijks even neerstrijken in de zon. Pas alleen op dat je niet verbrandt. Sowieso is de lentezon verraderlijk, maar doordat er vanwege het coronavirus minder luchtverontreiniging is, krijgt de zon nog meer ruimte.

Verbranden

Het is nu dus misschien wel meer dan ooit aan te raden om je goed in te smeren. Vergeet niet om ook de plekken waarvan je nauwelijks het idee hebt dat ze worden blootgesteld aan de zon, zoals je lippen en hoofdhuid mee te nemen. Je lippen smeer je makkelijk in met lipbalsem met SPF 30, maar je hoofdhuid is wat lastiger. Hiervoor hebben we een tip!

Lees ook: 7 dingen die iedereen vergeet schoon te maken in huis

Truc

Je wilt echt niet dat je hoofdhuid verbrandt, want de verbrande plek zal jeuken, pijn doen tijdens het borstelen van je haar en als de huid vervelt, komen er allerlei schilfers los die in je haar blijven zitten.

Voorkomen dus, maar hoe? De truc is zo simpel dat je vast denkt: waarom heb ik hier niet eerder aan gedacht? Maar het werkt écht. Doe een beetje van je vertrouwde zonnebrandcrème op je hand en verdeel het met een wattenstaafje over je hoofdhuid. Let er daarbij op dat je alleen je blote hoofdhuid insmeert, je scheiding dus, en dat je met de crème niet teveel je haar aanraakt, anders kan het vet worden. Heel je scheiding gehad? Dan ben je nu echt klaar om van de zon te genieten!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Garett Mizunaka

Laatste nieuws

Zie ook