Dit is het verschil tussen een goedkope en dure shampoo

Ondanks je een hoop geld bespaard, is het niet slim om te doen.

Iedereen heeft wel eens een goedkopere shampoo in haar winkelmandje gegooid, wetende dat het niet goed is voor je haar. Ondanks je een hoop geld bespaard, is het niet slim om te doen. Maar welk verschil zit er nou echt tussen goedkope en duurdere shampoo?

Onderzoek

Een onderzoek berekende dat vrouwen 65 euro per jaar uitgeven aan shampoo en conditioner. Als je denkt aan de totale kosten van de inhoud van je badkamer kastje, lijkt dit niet zo veel. Onderzoekers tonen echter aan dat we meer zouden moeten gaan uitgeven aan haarproducten.

Lees ook: De do's en don'ts voor het knippen én verven van je eigen haar

Chemicalien

Je krijgt meestal waar je voor betaalt. Goedkopere shampoos worden over het algemeen massaal geproduceerd en bevatten vaak hardere was- en reinigingsmiddelen én chemicaliën. Die kunnen irriterend zijn voor de gevoelige hoofdhuid. Terwijl een duurdere shampoo meestal ingrediënten van hogere kwaliteit bevatten, zoals etherische oliën, planten- of fruitextracten en botanische producten.

Resultaat

Een goedkopere shampoo kan je haar op korte termijn laten glanzen, maar op lange termijn schade veroorzaken. Alle shampoos zijn ontworpen om de ophoping van vuil en de natuurlijke olie (talg) uit het haar te verwijderen. Maar wat verschilt is de effectiviteit van dit proces.

Duurdere shampoos hebben een hogere concentratie aan ingrediënten, waardoor je betere resultaten boekt. Dit betekent ook dat ze langer meegaan omdat je minder hoeft te gebruiken. Het probleem met goedkopere producten is dat ze je haar in een slechtere conditie kunnen achterlaten. Dit komt door de schadelijke chemicaliën die in het product kunnen zitten en het haar kunnen ontdoen van haar natuurlijke oliën.

Bron: Grazia UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws