Aha! Zo maak je je eigen schoonmaakproducten

Je kunt heel makkelijk je eigen reinigingsdoekjes maken.

Lees ook

Naast de 1,5 meter afstand en goed je handen wassen, is het ook belangrijk om je keuken, badkamer, deurklinken en toilet goed te reinigen. Mocht het voorkomen dat het schoonmaakschap leeg is, dan kun je ook heel makkelijk je eigen producten maken.

Dit heb je nodig

Misschien heb je de producten al in je voorraadkastje staan, zo niet dan kun je ze misschien in de winkel vinden. Er zijn een paar items die je eventueel nodig hebt voor je doe-het-zelf schoonmaakproducten, zoals waterstofperoxide, isopropyl alchol of bleekmiddel. Naast deze chemicaliën heb je ook een knijp- of spuitfles, keukenpapier en katoenen stof nodig.

Lees ook: Waarom een mondkapje dragen juist voor meer risico kan zorgen

DIY

1. Handgel
Hoewel het wassen van je handen met zeep en water de beste manier is om ze schoon te houden en de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heb je niet altijd toegang tot een gootsteen. Benieuwd hoe je desinfecterende handgel maakt? We schreven er in 'dit' artikel over.

2. Desinfectiedoekjes voor eenmalig gebruik
– Pak een rol keukenpapier en snijd deze horizontaal doormiddelen, zodat je twee kleine rollen krijgt.
– Meng 2 kopjes water met 2 eetlepels bleekmiddel
– Leg één rol keukenpapier plat in een luchtdichte bak en giet de oplossing over de bovenkant heen. Het bakje moet groot genoeg zijn zodat het al het vloeistof kan opnemen.
– Trek het karton in het midden eruit, zodat je alleen papierendoekjes overhoudt.

3. Herbruikbare desinfectiedoekjes
– Pak een oud T-shirt of een andere katoenen stof. Knip het in vierkanten, ongeveer even groot als een 'normaal' doekje.
– Week deze doeken in je bleekoplossing of in een mengsel van 2/3 isopropyl alcohol (99%) en 1/3 water.
– Bewaar je gebruikte doekjes in een dichte bak totdat ze gaat wassen.

Bron: Huffpost | Beeld: Crema Joe

Laatste nieuws

Zie ook