Zo gebruik je deze periode om te investeren in jezelf

Investeer in jezelf en focus op je professionele ontwikkeling.

Lees ook

De ontwikkeling van je carrière kan een uitdaging zijn in deze bizarre tijd. Doordat velen verplicht thuis moeten werken, kan het zijn dat je professionele ontwikkeling wat minder aandacht krijgt. Maar met onderstaande tips van LinkedIn is dat verleden tijd.

Persoonlijke ambitie

Heb je tijdelijk een minder volle werkagenda of gewoon tijd over? Investeer dan in jezelf en focus je op je ontwikkeling, hier heb je namelijk wél invloed op. Met het oog op de toekomst en impact op arbeidsmarkt, is dit dé uitgelezen kans om tijd te investeren in je professionele ontwikkeling. “Dit is het moment om jouw persoonlijke ambitie te definiëren, te bepalen wat er nodig is om deze te realiseren en ervoor te gaan”, zegt personal coach Muriel Hillenius.

Lees ook: Tijdens deze uren van de dag ben je het productiefst


4 tips

Een paar tips om je op weg te helpen en te voorkomen dat je ontwikkeling stil blijft staan.

1. Bepaal je ambities en doelen
Is je agenda leger dan normaal? Sta dan eens stil bij hetgeen dat je doet en neem je carrière goed onder de loep. Wat is jouw persoonlijke ambitie? Identificeer je droom, visie, talent(en), wie je bent én waar je voor staat. Bepaal wat nodig is om je ambitie te realiseren en koppel er concrete doelen aan. “Droom het, geloof het, visualiseer het, omarm het met passie en authenticiteit, geef het al je aandacht en je zal het realiseren”, aldus Hillenius.

2. Ontwikkeling
Als je doelen zijn bepaald kan je deze omzetten naar concrete acties en vervolgstappen. Heb je nog niet de juiste skills om je doelen te bereiken? Volg dan online webinairs en trainingen. Wist je dat LinkedIn Learning op dit moment meer dan 275 gratis cursussen aanbiedt? Voor elk wat wils dus!

3. Online imago
Maak jezelf online zichtbaar en zorg ervoor dat je uitstraling aansluit bij de doelen die je nastreeft. Nu je niet meer fysiek kunt afspreken en netwerken, is het belangrijk om online actief te zijn. Update je profiel en zorg ervoor dat je werkervaring en skills up to date zijn. Is je profielfoto verouderd? Wees creatief! Pak de camera, kleed je naar het kantoor waarvoor je graag zou willen werken en zorg voor een egale achtergrond.

4. Netwerken
Investeer ook in je netwerk, door bestaande connecties aan te halen en nieuwe connecties te maken. Heb je een rolmodel of bewonder je iemand die succesvol is in jouw vakgebied? Stuur hem of haar een bericht met een uitnodiging voor een virtuele koffie afspraak. Dit kan je professionele ontwikkeling helpen en zo zet je ook concrete carrièrestappen. Succes!

Bron: LinkedIn | Beeld: Cayley Nossiter

Laatste nieuws

Zie ook