Fijne gezichtsmaskers voor een onzuivere of vette huid

Een vette huid produceert te veel talg, en dat kan ervoor zorgen dat poriën verstopt komen te zitten.

Lees ook

Selfcare is belangrijker dan ooit. Pak dat extra momentje om voor jezelf en je huid te zorgen met een gezichtsmasker. Wel belangrijk: kies een masker dat past bij je huidtype. Dit keer: maskertjes voor de onzuivere of vette huid.

Vette huid

Een vette huid produceert te veel talg, en dat kan ervoor zorgen dat poriën verstopt komen te zitten. Dat zorgt dan weer voor mee-eters of puistjes. Omdat een masker langer de tijd heeft dan je normale cleanser, is dit een goede manier om je huid een iets diepere reiniging te geven. Een paar do's en don'ts!

Lees ook: Fijne gezichtsmaskers voor een droge huid

Do’s

  •  Jouw huid wil ingrediënten die helpen om de talgproductie in balans te brengen. Zoek naar niacinamide en salicylzuur, of gebruik een masker op basis van reinigende klei.
  • Een kleimasker hardt uit op je huid, en spoel je daarna af met lauwwarm water, of veeg je eraf met een nat washandje. Voelt je huid daarna wat trekkerig aan? Spray dan met een hydraterende mist.

Don’ts


  • Heb je alleen een vette t-zone (voorhoofd, neus en kin)? Smeer dan niet klakkeloos een masker voor de vette huid op je hele gezicht. Combineer liever meerdere producten. Een masker voor de vette huid op de t-zone, maar op je wangen bijvoorbeeld een hydraterend maskertje (zie artikel over maskertjes voor de droge huid).
  • Gebruik een masker voor de vette huid niet vaker dan aangeraden wordt op de verpakking. Overmatig gebruik van ingrediënten die je talgproductie reguleren, kan leiden tot een huid die alleen maar verder uit balans raakt.

5 maskertjes

1. Lixirskin Soft Clay Rubber
Lixirskin Soft Clay Rubber, 60 ml, € 32

2. Clarins SOS Pure Mask
Clarins SOS Pure Mask, 75 ml, € 42,25

3. The Ordinary Salicylic Acid Exfoliating Mask
The Ordinary Salicylic Acid Exfoliating Mask, 50 ml, € 12

4. Caudalie Masque Purifiant
Caudalie Masque Purifiant, 75 ml, € 26

5. REN Clean Skincare ClearCalm 3 Clarity Restoring Mask
REN Clean Skincare ClearCalm 3 Clarity Restoring Mask, 50 ml, € 37

Bron: Marjolein Vermeij | Beeld: Charlie Dot

Laatste nieuws

Zie ook