Prinses Alexia vertelt over bijzondere opvoeding

Koningsdag werd dit jaar massaal thuis gevierd, zo ook bij ons koningshuis.

Koningsdag werd dit jaar massaal thuis gevierd, zo ook bij ons koningshuis, die hiermee een uniek kijkje in Paleis Huis ten Bosch gaven.

Live-blog

Gedurende de dag was de koninklijke familie te volgen via een live-blog. Zo vertelde Alexia hoe Máxima als moeder is, sprak Amalia met Anky van Grunsven over paardrijden, zong koningin Máxima 17 miljoen mensen en belde koning Willem-Alexander met bakkers. 

Nooit eerder lieten de Oranjes Paleis Huis ten Bosch op deze manier zien. Ruim twee miljoen Nederlanders bekeken gisteren deze unieke beelden. 

Lees ook: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bedanken Nederland 

Opvoeding

Toch was het vooral het interview met prinses Alexia dat eruit sprong. Aan YouTuber Enzo Knol de eer om de prinses een vraag te stellen. Zo vroeg hij aan haar hoe haar moeder nou achter de schermen is. ”Ze gaat nu zeggen: 'Ze is een hele lastige moeder die altijd streng is, altijd chagrijnig'”, grapte Máxima.

Al was Alexia juist heel erg te spreken over de opvoeding. “Dat valt wel mee. Gezien de hoeveelheid werk dat mijn moeder altijd moet doen, vind ik dat ze het als moeder echt heel goed doet. Ze moet heel veel tijd besteden aan haar baan natuurlijk, maar ze is er heel vaak en zo niet, dan is er altijd iets wat we samen kunnen doen. Ik vind mijn ouders echt hele goede ouders.”

“Dit was niet scripted!”, aldus trotse moeder Máxima.

Hier bekijk je alle interviews. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Dit jaar wordt #Koningsdag thuis gevierd. Ook door de Koning en zijn gezin. Kort na 10.00 uur spreekt de Koning een korte boodschap uit via o.a. NPO1 en daarna ook via Koningsdagthuis.nl en de socialmediakanalen van het Koninklijk Huis.⠀ ⠀ Voorafgaand wordt door heel Nederland het Wilhelmus gezongen en meegespeeld met het Koninklijk Concertgebouworkest. De Koninklijke Familie sluit gedurende de dag bij verschillende online activiteiten aan. Om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met de Nationale Toost. #koningsdagthuis⠀ ⠀ Volg vandaag de #Koningsdagthuis van de Koninklijke Familie via de socialmediakanalen van het Koninklijk Huis en Koningsdagthuis.nl.⠀ ⠀ ⠀ #koninklijkgezin #thuis #koning #koningin #prinsessen #koningwillemalexander #koninginmáxima #prinsesamalia #prinsesalexia #prinsesariane #paleishuistenbosch #kingsday #royalfamily #oranjethuis #denhaag @koningsdagthuis 📸RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws