Dit gebeurt er als je gaat slapen zonder je tanden te poetsen en je make-up eraf te halen

Je weet best dat je dit beter wel kunt doen, maar waarom eigenlijk?

Lees ook

Je bent vast weleens meteen je bed ingedoken, zonder dat je je tanden gepoetst hebt of dat je je make-up van je gezicht hebt afgehaald. Je weet best dat je dit beter wel kunt doen, maar waarom eigenlijk?

Erg slecht

Gaan slapen met een laagje over je tanden van eten en drinken dat er al meer dan 20 uur op zit, is een van de slechtste dingen die je kunt doen voor je gebit. Dr. Timothy Chase van SmilesNY zegt dat de achtergelaten plak en bacteriën kunnen zorgen voor een slechte adem, gaatjes en ontstekingen aan het tandvlees. En dit alles in een zeer korte tijd. “Deze orale condities hebben niet alleen met schade op de korte termijn te maken, maar hebben ook nare effecten op de lange termijn, zoals mogelijk Alzheimer, diabetes en vroeggeboorte bij zwangerschappen.” Oei, toch maar even je tanden poetsen vanavond…

Lees ook: Waarom je nooit moet slapen met nat haar

Bacteriën

We weten dat gaan slapen met make-up op een ramp is voor je huid. Uitvallende wimpers, een doffe huid, onzuiverheden… Toch is dat niet het enige. Huidarts Renee Rouleau: “Als je je gezicht niet schoonmaakt, hoopt de olie van je huid en haar van de hele dag zich op. Samen met je make-up komt dat allemaal op je kussensloop terecht. Als je je kussensloop niet dagelijks vervangt, wat de meerderheid niet doet, lig je elke dag met je gezicht in deze vieze resten van make-up, huidcellen en vetten. Hierdoor krijg je keer op keer bacteriën op je gezicht, en dus ook meer onzuiverheden.”

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Breakfast at Tiffany’s

Laatste nieuws

Zie ook