Val je altijd in slaap voor de tv? Dit zegt het over je gezondheid

Soms lig je zo lekker dat je per ongeluk wegdommelt en hele stukken van de film mist

Lees ook

In de avond op de bank neerploffen en tegen je partner aankruipen is heerlijk. Netflix of Videoland aan en de movie night is compleet. Maar soms lig je zo lekker dat je per ongeluk wegdommelt en hele stukken van de film mist. Je bent lang niet de enige die het overkomt, dus het lijkt doodnormaal en onschuldig. Toch blijkt nu uit onderzoek dat het ook op gezondheidsproblemen kan duiden – bij mannen dan.

Onderzoek

Voor het onderzoek – gepresenteerd tijdens het European Society for Cardiology Congress in Rome – werden de bloeddruk en bedtijden van 2.400 Japanners onder de loep genomen. Hieruit bleek dat mannen die ’s avonds al vroeg moe waren en in slaap vielen voor de televisie, vaak een (te) hoge bloeddruk hebben. 

Lees ook: Aha! Zo werkt aantrekkingskracht dus

Eerder naar bed

Mannen met een te hoge bloeddruk gingen gemiddeld achttien minuten vroeger naar bed dan mannen met een gezonde bloeddruk. Daarbij was de nachtrust van mannen met een hogere bloeddruk van een slechtere kwaliteit. Bij vrouwen werden deze effecten niet gevonden.

Dit betekent niet automatisch dat jouw crashende vriend een hoge bloeddruk heeft en zich in de gevarenzone bevindt, maar een health check kan nooit kwaad. Better safe than sorry!

Bron: Marie Claire | Beeld: New Girl

Laatste nieuws

Zie ook