Last van haarbreuk? Met deze tips is dat verleden tijd  

Het goed onderhouden van je haar, kan in deze tijd een nogal een uitdaging zijn.

Lees ook

Het goed onderhouden van je haar, kan in deze tijd een nogal een uitdaging zijn. Vooral als je eens in de zoveel tijd naar je favoriete kapper ging. Nu dat er nog even niet in zit, zetten we een paar tips voor je op een rij. Zodat je je haar zo goed mogelijk hydrateert en eventuele haarbreuk voorkomt.

1. Stoom je haar

Stoombehandelingen voor je haar zijn erg populair. Er bestaan tegenwoordig verschillende stomers voor je haar. Heb je krullen? Dan helpt deze behandeling juist om je krullen nieuw leven in te blazen. Denk aan meer glans én elasticiteit. Het stomen zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan en dat de conditioner nog dieper kan worden opgenomen. Voor het beste resultaat: stoom 20 tot 30 minuten per keer en doe dit tussen je shampoo en conditioner door.

Lees ook: De hacks die je wil weten voor sterk en gezond haar

2. Gebruik een leave-in conditioner

Onderschat nooit de kracht van een leave-in conditioner. Gebruik dit om de één à twee dagen, zodat je er zeker van bent dat je haar gehydrateerd blijft.

3. Droge punten

Heb je last van droge puntjes? Gebruik dan een haarolie of een zwaardere haarcrème om je punten te hydrateren. Droge haaruiteinden geven vaak aan dat het tijd is voor een knipbeurt, maar nu dat op dit moment niet kan, is dit een goed alternatief. Breng het na het douchen aan, om te voorkomen dat je teveel olie in je haar doet.

Bron: SELF | Beeld: Colton Sturgeon

Laatste nieuws

Zie ook