Verras je moeder op Moederdag met deze recepten

Want je weet wat ze zeggen: liefde gaat door de maag!

Zondag 10 mei is het Moederdag, hoog tijd om je moeder éxtra te verwennen. Enne, je weet wat ze zeggen: liefde gaat door de maag. Daarom hebben we een paar fijne recepten voor je geselecteerd, zodat jullie er samen van kunnen genieten.

Vegan ontbijttaartjes met granolabodem 

Om vrolijk van te worden, toch? Zoetigheid mag niet ontbreken bij het Moederdag ontbijt, en met dit recept gaat dat goed komen.

Ingrediënten
Voor 8 taartjes

– 75 g ongebrande en ongezouten noten
– 175 g havervlokken
– 1 tl kaneel 
– 50 ml agavesiroop
– 5 el Blue Band Iedere Dag vloeibaar
– 1 tl vanille-extract
– 300 g kokosyoghurt
– 1 kiwi, in partjes
– 100 g aardbeien, in plakjes
– 50 g blauwe bessen 

Extra nodig
8 mini taartvormpjes met een uitneembare bodem 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 
2. Doe de noten in een keukenmachine en maal ze fijn. Verplaats de gemalen noten naar een kom en voeg hier de havervlokken en kaneel aan toe. Roer het geheel door elkaar. 
3. Voeg vervolgens de agavesiroop, Blue Band vloeibaar en vanille-extract aan toe. Roer het geheel door elkaar en verdeel de granola over de taartvormpjes. 
4. Bak de granolabodems 15-20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. 
5. Haal de granolabodems wanneer ze afgekoeld zijn uit de vormpjes, vul de taartbodems met kokosyoghurt en garneer met kiwi, aardbeien en blauwe bessen. 

Vegan bosbessen-bananenbrood 

Recepten voor bananenbrood zijn er genoeg, maar deze is helemaal vegan én makkelijk om te maken.

Ingrediënten
Voor 1 bananenbrood

– Blue Band Iedere Dag vloeibaar om in te vetten
– 2 el gemalen lijnzaad
– 6 el water 
– 250 g zelfrijzend bakmeel 
– 100 g bruine basterdsuiker 
– 25 g rietsuiker 
– 2 tl kaneel 
– 1 tl bakpoeder
– ½ tl baking soda
– ½ tl zout 
– 100 g appelmoes
– 75 ml havermelk
– 2 tl vanille-extract 
– 3 rijpe bananen
– 175 g bevroren blauwe bessen 

Bereidingswijze 

1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een bakblik in met Blue Band vloeibaar. 
2. Doe het lijnzaad samen met het water in een schaaltje en laat het minimaal 5 minuten staat zodat er een lijnzaad-ei kan ontstaan. 
3. Doe het zelfrijzend bakmeel, de bruine basterdsuiker, rietsuiker, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout in een kom en roer door elkaar. 
4. Doe de appelmoes, havermelk, vanille-extract en rijpe bananen in een keukenmachine en meng tot een glad geheel. Voeg de droge ingrediënten uit de kom en het lijnzaad-ei toe aan de keukenmachine en blend tot een glad beslag. Voeg de bevroren bosbessen toe aan het beslag en roer door met een spatel. 
5. Verdeel het beslag over het bakblik en bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar. Haal het bananenbrood uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt. 

Omeletmuffins met gebakken aardappeltjes 

Geen zoetekauw? Probeer dan deze hartig muffins met aardappel, ei en groenten eens.

Ingrediënten
Voor 12 stuks 

– Blue Band wikkel 
– 1 vastkokende aardappel 
– 1 bosui 1 tomaat 
– ½ rode paprika 
– 50 g doperwten
– 100 g geraspte kaas 
– 6 eieren
– 50 ml melk
– zout en peper 

Bereidingswijze 

1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet de muffinvorm in met een stukje Blue Band wikkel. 
2. Schil en snijd de aardappel in blokjes in het formaat van dobbelsteentjes. Snijd de bosui in plakjes en de tomaat en paprika in blokjes van 5×5 mm. 
3. Verhit een stukje Blue Band wikkel in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 9 minuten gaar. Doe de aardappelblokjes, de bosui, tomaat, rode paprika en doperwten in een kom en hussel door elkaar. Verdeel het groentemengsel en de geraspte kaas over de muffinvorm. 
4. Doe de eieren samen met de melk in een kom en klop los met behulp van een vork. Voeg naar wens zout en peper toe. 
5. Giet het eimengsel over de groenten en bak de omeletmuffins in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. 

Bron: Blue Band | Beeld: Holly Stratton, Blue Band

Laatste nieuws