Waarom het belangrijk is om ook onder je mondkapje SPF te dragen

Vanaf 1 juni is het verplicht om een mondkapje in het openbaar vervoer te dragen.

Lees ook

Nu we richting de zomer gaan en de zon steeds feller schijnt, is het belangrijk om je nóg vaker in te smeren met een beschermende factor. Ook als je gezicht half bedekt is met een mondkapje, wat vanaf 1 juni verplicht zal zijn als je met het openbaar vervoer reist.

Mondkapjes verplicht

Sinds het coronavirus in Nederland is, hebben we ons aangepast aan een handvol nieuwe regels. Woensdagavond werd bekend dat het dragen van een niet-medisch mondkapje in het openbaar vervoer, per 1 juni, verplicht zal zijn in Nederland. Dit komt omdat het in het openbaar vervoer lastig is om 1,5 afstand van elkaar te houden. Met een mondkapje zorg je er voornamelijk voor dat jij niemand anders aan steekt en zo kan het virus zo goed mogelijk onder controle gehouden worden.

Lees ook: Zo maak je binnen enkele seconden een mondkapje van je sok

SPF

Dat het belangrijk is om altijd een beschermende factor te dragen, wist je al. Maar als je je afvraagt of het aanbrengen van zonnebrandcrème noodzakelijk is als de helft van je gezicht bedekt is, ben je niet alleen. Het antwoord op deze vraag is simpel: ja, dat zou je wel moeten doen. Het dragen van een gezichtsmasker biedt namelijk geen extra bescherming tegen de schadelijke UV-stralen, daarom is het belangrijk om gewoon heel je gezicht in te smeren met SPF.

Bron: Popsugar Beauty, RIVM | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook