Zo maak je thuis je eigen haarmaskers in een handomdraai

Je kunt nu zelf heel makkelijk je eigen hydraterende haarmasker maken.

Zo maak je thuis je eigen haarmaskers in een handomdraai

Nu de zon weer vaker schijnt en je de afgelopen periode niet naar de kapper kon, zijn je lokken vast wel toe aan een oppepper. Naast dat het belangrijk is om een voedende shampoo en conditioner te gebruiken, kan ook een haarmasker een echte lifesaver zijn voor broos en futloos haar. En hoe fijn is het dat je zelf binnen no-time een haarmasker kan maken met de inhoud van je keukenkastjes?

Dun haar

Als je dun haar hebt is het vooral belangrijk om je haar te verzorgen met voedende producten. Ga voor een haarmasker met banaan, ei en olie. Banaan zorgt ervoor dat het haar voller wordt en het ei bestaat uit proteïne, wat zorgt voor steker, glanzend en volumineus haar. De olie zorgt voor optimale hydratatie.

Lees ook: Zo maak je een eigen douchescrub

Jeukende hoofdhuid

Last van een jeukende hoofdhuid? Probeer dan eens een masker dat bestaat uit natuurlijke, voedende oliën zoals kokosnootolie, mayonaise, olijven en avocado’s. Een masker met deze ingrediënten doet hetzelfde als een voedende conditioner, maar dan puur natuur.

Gespleten puntjes

Vroeg of laat krijgt iedereen gespleten haarpunten, waardoor het haar droog en beschadigd kan aanvoelen. De beste manier om dit te herstellen? Een voedend proteïne masker kan wonderen doen. Gebruik hiervoor natuurlijke ingrediënten die rijk zijn aan proteïne zoals eieren en mayonaise. Het haar zal sterker en glanzender worden, en – niet geheel onbelangrijk – een proteïne masker kan de haargroei stimuleren.

Beauty
  • Popsugar Beauty
  • Oleg Ivanov