Op een rijtje: de corona-richtlijnen voor de horeca vanaf 1 juni

Het schijnt verplicht te zijn om te reserveren en je handen te wassen bij binnenkomst. 
Op een rijtje: de corona-richtlijnen voor de horeca vanaf 1 juni

Waarschijnlijk sprong je een gat in de lucht toen je hoorde dat de horeca weer opengaat. Op 1 juni probeert iedereen dan waarschijnlijk ook een plekje op het terras te scoren. Al wordt dat nog een hele opgave...

Controlegesprek

Het KHN (Koninklijke Horeca Nederland) heeft een protocol voor de horeca opgesteld, waarin de richtlijnen voor de horeca tijdens de coronacrisis zijn vastgesteld.

Hierin staat bijvoorbeeld dat alle gasten eerst een controlegesprek voeren voordat ze aan tafel mogen plaatsnemen.

Zo krijgen jij en je gezelschap de vraag voorgeschoteld of je de laatste 24 uur last hebt gehad van hoesten, koorts, verkoudheid of benauwdheid. Als hier twijfels over ontstaan, kan een gast geweigerd worden.

Lees ook: Say what? Dit drankje schijnt het wondermiddel tegen hooikoorts te zijn

Handen wassen

En dat is nog niet alles. Het is namelijk verboden om met meer dan vier mensen aan een tafel te zitten, tenzij deze uit één huishouden komen. Ook is het verplicht om te reserveren en je handen te wassen bij binnenkomst. 

De bediening mag zonder 1,5 meter afstand de tafels bedienen. Wanneer een tafel weer leeg is, dienen de tafels, stoelen en de menukaarten goed te worden schoongemaakt door het personeel.

Toch zijn deze 'regels' nog niet helemaal zeker, aangezien de regering dit nog kan aanpassen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f3235f73ab63', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });