Deze 6 workouts kun je gewoon vanuit je bed doen

Want soms heb je echt geen puf om je bed uit te komen.

Lees ook

Ondanks dat er tegenwoordig van alles te koop is en veel sportscholen (gratis) online lesjes geven, kan het soms moeilijk zijn om op te staan en daadwerkelijk te trainen. Daarom een paar oefeningen die je gewoon vanuit je bed kunt doen.

Energie

Heb je op het moment niet de emotionele of fysieke energie om een zware zweetsessie te hebben? No worries! Een pandemie kan veel emoties met zich meebrengen. Belangrijk is om niet te hard voor jezelf te zijn en te kijken waar je wél energie uithaalt, ook als het iets kleins is.

Lees ook: Deze 3 full body work-outs zijn perfect voor thuis


Kleine oefeningen

Voor als je écht geen puf hebt om uit je bed te komen, kun je je dag ook met onderstaande zes oefeningen beginnen. Zo hoef jij je warme nest niet uit, maar heb je wel een kleine workout gedaan. Komen ze:

1. Arm cirkels
Stretch je armen naar de zijkanten en maak kleine (of grote) cirkels. Doe dit twee keer 30 seconden, waarbij je na een halve minuut switch van richting.

2. Reverse crunches
Ook voor deze oefening kun je lekker blijven liggen. Lig op je rug, strek je benen uit (houd ze iets van het matras af) en breng daarna je gebogen benen naar je toe – op borsthoogte. Herhaal deze oefening 10 tot 15 keer. Meer grip nodig? Plaats je handen onder je billen.

3. Leg raises
Deze oefening lijkt op de reverse crunches, maar hierbij is het belangrijk dat je je benen gestrekt houdt. Je voeten wijzen dus eerst naar de muur en dan naar het plafond. Herhaal deze oefeningen ook 10 tot 15 keer.

4. Superman's
Rol op je buik, strek je armen en je benen (parallel aan het matras) tegelijkertijd naar het plafond toe, zodat het eruit ziet alsof je vliegt. Kom langzaam naar beneden en herhaal dit 15 tot 20 keer.

5. Plank
Leun op je onderarmen en tenen (ook parallel aan het matras), waardoor je een lage plank creëert. Houd dit voor 1 minuut vol en herhaal drie keer.

6. Leg Glute Kickbacks
Een perfecte oefening voor je billen. Leun op je handen en knieën, en schop één been naar achteren en breng 'm daarna weer terug, switch af met je andere been. Herhaal dit 20 keer per been, in totaal dus 40 keer.

Bron: Bustle | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook