Zo belangrijk is het om zonnebrand te smeren als je thuis blijft

Beschermt zonnebrand ons ook tegen het blauwe licht van computerschermen?

Dagelijkse blootstelling aan UV-straling, kan ervoor zorgen dat je huid sneller verouderd. Het dagelijks smeren van zonnebrandcrème is dé manier om rimpels en pigmentvlekjes te voorkomen, zelfs als de zon niet schijnt. Maar nu we massaal binnen moeten blijven is het nog maar de vraag of het nog steeds nodig is om dit beautyritueel toe te passen.

Blauw licht

Veel mensen denken dat het blauwe licht van je computerscherm schadelijk kan zijn voor je huid en dat het daarom belangrijk is om ook binnenshuis een SPF te dragen. Well, think again! Nieuw onderzoek toont aan dat het effect van blauw licht zo laag is dat deze geen schade kan aanbrengen aan de huid. Ondanks dat blauw licht wel andere bewezen negatieve effecten heeft (bijvoorbeeld het verstoren van je slaappatroon), hebben deze ook geen directe uitwerking op de huid. Je kan dus met een gerust hart achter je laptop kruipen!

Lees ook: Dit is dé grootste fout die je met zonnebrandcrème maakt

Zonlicht

Moeten we dan alsnog oppassen als we een kopje thee drinken bij het raam als het buiten zonnig is? Nee! Ook dit veroorzaakt gelukkig weinig schade aan de huid doordat het raam de UV-stralen uit het zonlicht filtert.

Ondanks dat het binnenshuis dus niet nodig is om een SPF te smeren, is het wel aan te raden elke dag even een frisse neus te halen en een stukje te gaan wandelen. In dat geval is het dus wél belangrijk om een zonnebrandcrème te gebruiken!

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws