5 tips om veilig te verhuizen tijdens de coronacrisis

Tijdens de pandemie, is verhuizen misschien wel het laatste wat je wil doen.
5 tips om veilig te verhuizen tijdens de coronacrisis

Verhuizen naar een nieuwe plek is leuk, maar soms kan het je ook flink wat hoofdpijn bezorgen. Want: alles in- en uitpakken. Nu er ook nog een pandemie heerst, is verhuizen misschien wel het laatste wat je wil doen. Toch ontkom je er niet altijd aan, ook in deze tijden niet, daarom een paar handige tips voor je op een rij.

Verhuizen

Verhuizen in deze tijd, kan ervoor zorgen dat je sneller wordt blootgesteld aan het coronavirus. Denk aan het verzamelen van verhuisdozen, het huren en besturen van een verhuiswagen, vrienden en/of familieleden die bij elkaar komen om te helpen, en misschien ga je ook nog met nieuwe huisgenoten samenwonen. Aangezien de pandemie al genoeg stress kan veroorzaken, hebben we een paar tips voor je verzameld om 'veilig' te kunnen verhuizen.

Lees ook: Eigen mondkapje maken? Deze materialen kun je het beste gebruiken

Safety first

1. Was je handen voortdurend
Waarschijnlijk kom je nauw in contact te staan met andere mensen, waardoor je veel oppervlakken aanraakt die ook door de rest is aangeraakt. Het is daarom belangrijk dat je je handen echt goed schoon houdt, dit geldt ook voor degenen die je helpen. En vergeet daarnaast niet dat het een no go is om aan je gezicht te zitten tijden het verhuizen.

2. Koop of hergebruik verhuisdozen
Hergebruik alleen dozen die je nog thuis hebt staan. Heb je dit niet? Dan is het verstandiger om nieuwe dozen te kopen en deze uiteindelijk te bewaren. Vraag liever niet in de supermarkt of ze nog lege dozen in het magazijn hebben staan, deze dozen zijn namelijk door meerdere mensen aangeraakt.

3. Verhuis op een rustig moment
Mits dit kan natuurlijk.

4. Pak alles zelf in
Sommige verhuisbedrijven bieden een inpakservice aan. Maar op dit moment is het of course beter om alles zelf in te pakken.

5. Neem alle oppervlakken af
Huur je een busje? Maak dan niet alleen het stuur schoon, maar ook de handgrepen, radioknoppen, pook, touchscreen en de autosleutels.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc884515465d', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });