Dit is hét geheim voor een goede nachtrust

In slaap vallen (en ook doorslapen) kan een enorme strijd zijn.

In slaap vallen (en ook doorslapen) kan een enorme strijd zijn. Misschien heb je alles al een keer geprobeerd, van het tellen van schapen tot aan die ene biologische 'slaap' thee. Maar, we hebben goed nieuws! Sex voor het slapen gaan kan namelijk hét geheim zijn van een goede nachtrust, maar alleen als je het 'goed' doet. 

Sexy time

In een stuk gepubliceerd in Men's Health Australië vond PhD slaaponderzoeker aan het Appleton Institute for Behavioral Science van de Central Queensland UniversityMichele Lastella, onlangs dat twee derde van de mensen beter slapen na het hebben van een steamy avondje. 

We maken ons er allemaal schuldig aan om voor het slapen gaan de standaard 'fouten' te maken, waardoor we minder goed slapen. Zoals het te lang naar je telefoon staren tot aan het moment dat je televisie op sluimerstand gaat.

Lees ook: Dít is de reden dat je denkt te moeten plassen tijdens de sex

Moment suprême

Om echt een goede nachtrust te hebben, schijnt dat een orgasme dé sleutel is. Hetzelfde onderzoek toont aan dat mensen die orgasmes ervaren de beste resultaten hebben. De reden hiervoor is waarschijnlijk de stof oxytocine, zoals CNN rapporteert: “Na een orgasme, geven onze lichamen aanzienlijke hoeveelheden van het 'knuffelhormoon' oxytocine vrij, dat de niveaus van het stresshormoon cortisol verlaagt, wat resulteert in een diepe ontspanning.”

Met of zonder partner, zolang je het moment suprême bereikt, slaap je kennelijk beter. Worth the try, right?

Bron: InStyle AU | Beeld: iStock

Laatste nieuws