De enige hack die je moet kennen om je doelen wél te bereiken

Vooral als het gaat om langetermijndoelen kan het een uitdaging zijn.

Terwijl het de ene werkdag van een leien dakje gaat, kan het de andere dag een enorme uitdaging zijn om je doelen te bereiken. Vooral als het gaat om langetermijndoelen. Weet je bijvoorbeeld nog dat je met jezelf afsprak dat je dit jaar écht twee keer per week zou gaan sporten? Juist, op een gegeven moment ben je excuses gaan verzinnen zodat het niet langer bovenaan jouw prioriteitenlijstje staat.

Cijfers zijn benauwend

Dit komt niet per se doordat je een onrealistisch doel voor jezelf hebt gesteld, maar door je aanpak. Het probleem is dat we vaak vasthouden aan cijfers; over twee jaar wil ik een stap hogerop zijn in mijn carrière, over zes maanden wil ik een x aantal kilo’s zijn afgevallen, en ga zo maar door. In het begin zullen zulke plannen motiverend zijn, maar uiteindelijk zijn er meerdere factoren die meespelen. Als jij hogerop wil komen in je carrière, hangt dit niet alleen af van hoe hard jij werkt, maar ook van wat er op je pad komt. Je hebt het helaas niet volledig in de hand, waardoor de cijfers – die 'twee jaar' – juist benauwend kunnen worden.

Lees ook: Aha! Zó creëer je een gezonde werkplek

Waarde

In plaats van te focussen op het aantal jaren of bijvoorbeeld kilo's, zou je er een waarde aan moeten hangen. Hoe belangrijk vind je het om hogerop te komen? Hoe belangrijk vind je voldoende beweging te krijgen? Deze vragen kun je omzetten in doelen en gewoontes, waardoor jij het sneller zult bereiken dan je van tevoren had gedacht. Je stelt geen tijdslimiet aan jezelf waardoor je meer ontspannen aan een uitdaging begint. Probeer het maar eens!

Bron: Lifehack | Beeld: Younger

Laatste nieuws