Aha! Zo kom je van je acne littekens af

Een acne litteken is te herkennen aan een kleine inkeping of bultje op de huid.

Aha! Zo kom je van je acne littekens af

Bijna iedereen heeft er wel eens last van: acne. Hormonen, voeding, stress of onderliggende problemen zijn allemaal factoren die kunnen leiden tot deze vervelende aandoening. En alsof dat nog niet genoeg is blijven veel mensen, na het verdwijnen van die vervelende bultjes, achter met een ander probleem: acne littekens.

Littekens

Een acne litteken is te herkennen aan een kleine inkeping of bultje op de huid. Deze littekens worden veroorzaakt door een verhoogde collageen productie – een natuurlijke reactie van het lichaam om een pukkeltje te genezen. Vaak wordt dan ook gedacht dat acne littekens enkel ontstaan als je je puistje uitknijpt, maar niets is dus minder waar.

Lees ook: Het gevoel dat je meer haaruitval hebt dan normaal? Dit kan het probleem zijn

Behandelen

We beginnen met het slechte nieuws: een acne litteken is helaas permanent. Het goede nieuws daarentegen is dat er wel behandelingen bestaan waardoor deze littekens minder zichtbaar kunnen worden. Zo kan je kiezen voor een laserbehandeling of microneedling, maar je kunt ook verschillende soorten zuren op je huid gebruiken. Het doel van deze behandelingen is om de huid ‘aan te vallen’ waardoor de collageen productie wederom gestimuleerd wordt maar dit keer op de plekken die je juist wél wilt.

Beauty
  • InStyle
  • BSR