Zo voorkom je dat je bril beslaat met mondkapje op

Nu zit zo'n mondkapje al niet optimaal en al helemaal niet voor brildragers.

Lees ook

Vanaf 1 juni is het verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Nu zit zo'n mondkapje al niet optimaal en al helemaal niet voor brildragers. In een mum van tijd heb je een bril met beslagen glazen. Erg vervelend, dus deze trucjes wil je zeker weten.

Blokkeren

Het is belangrijk om je mondkapje te blokkeren. De warme lucht die je uitademt ontsnapt via de bovenkant en daardoor beslaat je bril. Sluit je deze opening, dan kan er geen lucht meer bij en zullen je glazen dus niet meer beslaan.

Dit kun je doen door je masker wat hoger te plaatsen en je bril er bovenop. Wellicht dat het niet met alle maskers lukt. Je kin moet namelijk wel nog volledig bedekt zijn.


Zakdoek

Wat ook helpt is een zakdoek of tissue op je neusbrug te plaatsen. Hierdoor sluit je de opening aan de bovenkant en de zakdoek absorbeert de warme lucht. Neem vanaf nu dus altijd een pakje tissues mee in je tas.

Wassen

Je bril wassen met zeep zou ook een geweldige oplossing zijn tegen het probleem. Doe dit met koud water om schade aan je bril te voorkomen. Laat vervolgens je bril drogen. Door het zeep zal er een laagje ontstaan dat condens voorkomt. Scheerschuim zal hetzelfde effect geven. It's worth a try.

Anticondensspray

Mochten de bovenstaande oplossingen niet werken, dan is er een speciale anticondensspray. Dit breng je aan op je glazen en verspreid je vervolgens met een zacht doekje. Stop die maar in je tas!

Bron: Grazia | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook